VM i håndbold (K)

66-årig håndbold-DJ spiller op til VM: Jeg er manden med dirigentstokken

En enkelt sang under Danmarks kampe har dog skabt en del debat på sociale medier.

Støtten til det danske herrelandshold i håndbold ved det igangværende VM er enorm.

En del af grunden til den gode stemning i først Royal Arena i København og efterfølgende i Boxen i Herning er den 66-årige Poul-Erik Jensen, der er DJ i hallen, når Danmark spiller.

- Min opgave er at underholde publikum. Jeg skal skabe en stemning for publikum og sørge for, at folk føler sig velkomne, og at de får noget for pengene, siger han.

Poul-Erik Jensens officielle titel ved VM-slutrunden er Technical Manager. Han er ansvarlig for al teknik i Royal Arena og Boxen, som er de to danske spillesteder under slutrunden, hvor Danmark deler værtskab med Tyskland.

Men når de danske håndboldherrer er på banen, sidder han bag pulten og styrer musikken. Selvom det er spontant, hvilken sang han sætter til at brage ud af hallens højtalere, så er der en tanke bag.

- Det er en fornemmelse af, hvor publikum er henne, når jeg beslutter mig for et nummer. Hvis jeg hører, at nogen i det ene hjørne synger ”sejler op ad åen”, så ryger den på, siger Poul-Erik Jensen.

Kan man spille Volbeat til håndbold?

Fællessang er en velkendt tradition ved håndboldkampe i Danmark. Og når DJ'en skruer ned for musikken, så fortsætter publikum med at skråle med gennem et par strofer.

Da der sidste år blev afholdt VM i ishockey i Danmark, udviklede det sig til et fast element, at DJ'en i hallen spillede Kim Larsen-nummeret 'Vi er dem, de andre ikke må lege med', når Danmark scorede, hvorefter tilskuerne fortsatte sangen som et a-capella-kor.

Noget lignende er sket under Danmarks kampe ved VM i håndbold med nummeret "For Evigt" af danske Volbeat.

Men at det lige er den sang, som tilskuerne synger med på, har skabt en del debat på sociale medier, hvor mange brugere ikke bryder sig om fællessangen til det danske rockband.

Poul-Erik Jensen har også lagt mærke til debatten om, hvad musik fra Volbeat laver på en håndboldbane, men han tager ikke kritikken så tungt.

- For mig er det vigtigt, at folk bare kan synge med. Jeg går hele tiden og tænker på, hvad vi kan få folk til at synge med på. Publikum sidder bare og venter på det, siger han.

Til Danmarks kamp mod Egypten mandag aften har han da også nogle andre sange med, som han skal se, om det danske håndboldpublikum vil synge med på.

- Jeg vil gerne have, at folk skal hygge sig. Jeg skal være manden med dirigentstokken. Så kan de jo selv bestemme, om de vil synge videre. Men det gør de jo, og så kan jeg jo ikke bare sige stop, siger Poul-Erik Jensen.

Ingen favorisering

Han har haft jobbet som håndbold-DJ i 16 år, og selvom det måske ikke virker sådan, så er der regler for, hvornår han må sætte musik på under VM-kampene.

- Man må spille, når der bliver lavet et mål og frem til, at bolden bliver sat i gang ved midterlinjen. Så kan man fade nummeret ud derfra, siger han.

Under den igangværende turnering er det også blevet tilladt fra arrangørernes side at ”skubbe” lidt til publikum, som Poul-Erik Jensen kalder det, når han vil have mere energi på lægterne.

Jeg går hele tiden og tænker på, hvad kan vi få folk til at synge med på

Poul-Erik Jensen, DJ ved VM i herrehåndbold

Men der skal være fair-play, så begge hold får musik, så Danmark ikke bliver favoriseret.

- Op til VM har jeg sammen med mine kollegaer søgt efter noget musik fra alle mulige lande. Vi så i kampen mod Tunesien, at der var mødt 200 tunesiske fans op, og så spurgte vi, om de ikke havde noget musik, vi kunne spille til deres kampe. Dagen efter kom de med et USB-stik, som var deres egne sange, og så var de jo glade, siger Poul-Erik Jensen.

Danmark spiller sin anden kamp i mellemrunden mandag, inden Sverige venter i den sidste mellemrundekamp onsdag. Sidstnævnte kan du se direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.