VM håndbold

Dansk dominans tvinger svensk stjerne til at bryde vane

Selvom Kim Andersson har befundet sig i håndboldsporten i mere end 20 år, så fortæller han, at han faktisk ikke ser sin sport så meget.

Der venter et ægte håndboldbrag i den sidste kamp i mellemrunden, når Sverige og Danmark brager sammen i jagten på spille sig i VM-semifinalerne. Det kan endda ende med, at begge lande går videre, men det gør ikke kampen mindre vigtig.

Både Sverige og Danmark kom godt fra start i mellemrunden, hvor der var sejre til begge nationer. Sverige skal i aktion igen mandag, hvor de møder naboerne fra Norge et par timer inden Danmarks kamp mod Egypten, og to dage efter venter så kampen mod Danmark. 

Jeg sover, lytter til musik og drikker kaffe i stedet for at se håndbold

Kim Andersson

Forberedelsen til kampene spiller en stor rolle, hvor holdene ser video fra de andre landsholds opgør. Det kommer især 36-årige Kim Andersson fra Sverige til gavn. Den svenske veteran ser nemlig ikke håndbold generelt.

- Det er sikkert, at de har set mere video, end jeg har personligt, for jeg har set meget lidt. Jeg har set resultaterne, og når man ser dem, ser det ud til, at de har spillet fantastiske kampe. Nu er vi nødt til at sætte os ned og se på deres styrker og svagheder og forsøge at finde løsninger, der kan sikre os to point, siger Kim Andersson ifølge svenske Expressen.

Hvorfor ser du ikke kampene?

- Fordi jeg ikke er interesseret i sport på den måde. Jeg synes, at det er sjovt at være på banen og være i centrum. Jeg har altid synes, at det er sjovt at spille håndbold selv, men jeg ser ikke så meget sport, siger Kim Andersson.

- Jeg sover, lytter til musik og drikker kaffe i stedet. Men det skal I ikke nævne over for min kone. Hun bliver sur, hvis hun hører, at jeg bare sover og sover. Nej, jeg har travlt og træner meget, siger svenskeren.

Ligesom Danmark har Sverige heller ikke tabt en kamp i turneringen endnu. Og hvis det står til Andersson, der har over 225 landskampe på CV'et, har svenskerne også muligheder mod Norge og Danmark.

- Både Norge og Danmark er gode hold, der har gjort det fantastisk indtil videre i turneringen. For os handler det om at tro på, hvad vi gør. Og vi har fortjent de seks sejre, vi har fået, siger Andersson.

Du kan se kampen mellem Danmark og Sverige direkte til TV 2 og TV 2 PLAY onsdag klokken 20.30.