VM håndbold

Eksperter ser kæmpe potentiale i Danmarks mindst brugte spiller

Henrik Toft kan komme til at spille en ekstra stor rolle for Danmark, efter hans bror René Toft har forladt VM med en skade.

Efter kun 17 sekunder på banen er Henrik Toft klar til at indtage en nøglerolle i den danske VM-trup.

Henrik Toft siger selv, at han 'står ganske fint' efter sin lyskeskade, og det er rigtig gode nyheder ifølge TV 2 SPORTs håndboldeksperter Daniel Svensson og Claus Møller Jakobsen. Paris-stregen har nemlig potentiale til at spille en afgørende rolle i begge ender af banen, pointerer de.

- Jeg mener helt bestemt, han kan gøre en forskel. Han har noget rutine fra allerøverste niveau, og han har været fast mand i midterforsvaret ved de foregående slutrunder. Han er helt klart en figur, der vil komme med noget stabilitet, siger Daniel Svensson og fremhæver derefter Henrik Tofts offensive styrke:

- Han har en 'teleskoparm' af en anden verden. Det er som om, den lige skyder ud, så han griber de indspil, ingen andre kan gribe. Det er også noget, vi kan få brug for.

Også Claus Møller Jakobsen har store forventninger til Henrik Toft, der blev skiftet ind i Danmarks trup efter gruppespillet. Han erstattede sin bror René Toft, der måtte udgå af den sidste gruppekamp mod Norge med en skade.

- Jeg synes, Henrik Toft er vores dygtigste angrebsstreg. Han har den bedste gribeteknik, og han er den sikreste afslutter. Han er den, jeg er mest tryg ved offensivt, siger Claus Møller Jakobsen.

Se Henrik Tofts 'teleskoparm' i aktion. Klippet er fra EM 2018.

Rasmus Lauge stod for en fantastisk detalje, da han fandt Henrik Toft på stregen i kampen mod Ungarn. Video: Bo Bentsen

Kan ikke spille fuld tid

Henrik Toft blev modtaget med et enormt bifald, da han blev sendt på banen i ’Boxen’ til et enkelt angreb i den første mellemrundekamp mod Ungarn.

I alt har Toft fået 118 kampe i nationaldragten, hvor det er blevet til 209 mål samt OL-guld, EM-guld og VM-sølv. Trods meritterne og rutinen bliver Henrik Toft dog ikke garanteret så meget spilletid, han plejer at få på landsholdet.

Ved VM på hjemmebane er Simon Hald og Anders Zachariassen et skridt foran, fordi de har været med i alle de første kampe. Derudover skal han lige komme sig helt over sin skade, lyder det fra landstræneren. 

- Fuld tid kommer vi ikke til at bruge Henrik i. Det er skadens omfang for stort til, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Lige nu skal vi se, om vi kan få Henrik langsomt ind på holdet igen. Men det er klart, at de to andre er inde i turneringen nu, så det er ikke sådan lige at smide en mand ind i kamp seks og kamp syv. Det er ikke så nemt.

Henrik Tofts næste mulighed for at øge sin spilletid fra 17 VM-sekunder kommer mandag aften, når Danmark møder Egypten i den anden mellemrundekamp.

Få overblik over VM-kampene i vores sendeplan.