Håndbold

Louise Burgaard skifter til udlandet

Håndboldspilleren Louise Burgaard er fortid i dansk håndbold efter denne sæson, når hun skifter til fransk håndbold og topklubben Metz.

Siden 26-årige Louise Burgaard trådte i sine første håndboldsko i den vejlensiske klub Vinding SF, har hun udelukkende spillet i danske klubber. Men nu er tiden i Danmark slut - i hvert fald de kommende år.

Til sommer skifter højrebacken de hjemmevante rammer og Herning-Ikast Håndbold ud med en toårig kontrakt hos den franske topklub Metz. Et skifte, hovedpersonen selv ser meget frem til.

- Jeg føler mig virkelig klar til at prøve kræfter med udlandet nu. Metz er en klub, der passer sindssygt godt til mig. Kulturen er stærk, og de gør meget ud af at være en lille familie. Så der er gode værdier ved siden af god håndbold på banen, og det har vægtet højt.

- Samtidigt bliver det spændende med en ny håndboldkultur, nye medspillere og en ny måde at spille på, siger Louise Burgaard.

Fra tiden i Vinding og siden Fredericia HK er karrieren gået over ligaklubberne KIF Vejen, TTH Holstebro, Viborg HK og altså senest Herning-Ikast (tidligere FCM Håndbold, red.), hvor Louise Burgaard til sommer afslutter fire år i det midtjyske.

Trods en kontrakt frem til 2020 har hun gjort brug af en klausul, der giver hende mulighed for at forlade klubben kvit og frit til sommer.

- Jeg har selvfølgelig været mega glad for at være her i de fire sæsoner, og jeg håber virkelig, vi kan levere noget stort sammen i resten af den her sæson. Jeg har været taknemmelig for klubben og den måde, jeg er blevet behandlet på. Vi har desværre ikke vundet de titler, jeg gerne ville være med til, men det håber jeg stadig, vi kan nå at gøre den sidste tid, siger Burgaard.

Hos klubbens direktør, Jakob Mølgaard Christensen, er der glæde over, de nu kan give Burgaard chancen for at prøve sig af uden for landets grænser:

- Hun er og har i mange år været en ombejlet spiller. Hun er højre back, og dem er der ikke mange af på det niveau i Europa i øjeblikket. Derfor har flere af de største klubber rørt på sig omkring Louise Burgaard, siger Herning-Ikasts direktør.

Ekspert ser positivt på skiftet

I Frankrig venter der en plads hos Metz, der indtager førstepladsen i den bedste, franske kvindeliga. Her huserer til daglig en lang række af de spillere, der i sidste måned var med til at sikre det franske EM-guld på hjemmebane.

Samtidig spiller klubben også med i Champions League, hvor de i seneste kamp slog Odense med 41-26 i efteråret. Det rækker til en foreløbig tredjeplads i Gruppe 1, hvor de fire bedste går videre til kvartfinalerne.

- Burgaard har været vant til i flere omgange at spille med i Champions League og toppen af ligaen i Herning-Ikast, men der er ingen tvivl om, det her er et godt for hende. Et skifte til udlandet er altid godt, og så bliver det spændende med noget nyt, der kan gavne hendes personlige udvikling også. Det er godt at komme ud og prøve sig af, slår TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen fast.

Louise Burgaard har igennem karrieren spillet 94 A-landsholdskampe med 207 landsholdsmål til følge, men hun var ikke en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens EM-trup i december. Hun må dog fortsat forventes at ligge lige bag de bedste i hierarkiet på højre back. Spørgsmålet er nu, hvad hendes skifte til udlandet gør ved den position.

- Det er svært at sige, for der er ingen tvivl om, at spillernes kandidatur og position bliver styrket af at komme til udlandet, hvor de både udvikler sig som menneske og spiller i et nyt træningsmiljø. Men det kan også ske, man bliver lidt glemt, hvis man ikke har foden indenfor. Og her bliver det spændende at se, hvordan Klavs Bruun kommer til at se på hende, tilføjer Trine Nielsen.

Selv er den kommende Metz-spiller ikke i tvivl om, at tiden er den rigtige til et skifte.

- Det er ikke sådan, jeg nødvendigvis har tænkt, det er sidste chance for et skifte til udlandet. Chancen skulle sikkert nok byde sig igen, men jeg føler, det er det rigtige tidspunkt. Jeg har haft fire godt år i Herning-Ikast, og jeg føler, kroppen og hovedet er klar til næste skridt. Det er det rigtige, slutter Burgaard.

På højre back er hun udset til at erstatte polakken Aleksandra Zych, der forlader klubben.