VM håndbold

Nikolaj Jacobsen øjner mulighed for at spare spillere

Danmark kan være sikret en plads i VM-semifinalen, inden de træder på banen mandag. Det kan give mulighed for at spare kræfter, siger landstræneren.

En norsk sejr over Egypten søndag aften og en svensk sejr over Norge mandag.

Det er, hvad landstræner Nikolaj Jacobsen går og håber på, inden Danmark skal i aktion mandag mod Egypten. Disse resultater vil nemlig sikre, at Danmark er sikker på en plads i VM-semifinalen, inden de går på banen mod egypterne.

Hvis dette skulle blive tilfældet, vil landstræneren forsøge at spare nogle af de spillere, der har været meget på banen i de seneste kampe.

- Hvordan vi griber kampen mod Egypten an, kommer meget an på, hvordan resultaterne flasker sig. Vinder nordmændene over svenskerne, skal vi ud og vinde. Hvis det er det samme, der udspiller sig, som mod Ungarn, må det blive sådan. Jeg har sagt, at jeg ikke bare skifter ud for at skifte ud. Det kan være, at der er andre trænere, der gør det. Jeg skifter ud for at vinde, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Hvordan betyder det, at I vil kunne være sikre på semifinalen, inden I går på banen?

- Det ville da være dejligt. Det giver lidt mere ro, og så gør det også, at man kan spare lidt mere på kræfterne hos enkelte folk. Jeg tænker, vi nok skal få det løst, hvis det ene eller det andet scenarie udspiller sig.

Det er uden tvivl en fordel, hvis man kunne spare spillere mod Egypten

Henrik Møllgaard

Danmark kommer ikke at sænke niveauet

34-årige Henrik Møllgaard, der har fået en stor rolle i det danske forsvar, efter at René Toft blev skadet, erkender, at det klart ville være en fordel, hvis der blev mulighed for at spare spillere.

Men samtidig er det også vigtigt at holde fast i det gode momentum, hvor Danmark kan kalde sig ubesejrede i turneringen.

- Vi behøver heldigvis ikke at tænke på det, og så vil jeg tage det som en glædelig overraskelse, hvis det rent faktisk sker. Vi skal gøre arbejdet selv, og det er vi også klar til. Der bliver ikke tale om, at vi kommer til at slække på kravene, selvom vi skulle være sikre på en semifinale, inden vi spiller mod Egypten.

- Det er uden tvivl en fordel, hvis man kunne spare spillere mod Egypten, og det er heller ikke et spørgsmål om, at vi ikke skal spare, hvis vi kan. Det er et spørgsmål om at holde momentum og respektere roen. Det skal vi ikke sætte over styr, siger den danske forsvarsspecialist.

Danmark spiller sin anden kamp i mellemrunden mandag, inden Sverige venter i den sidste mellemrundekamp onsdag. Sidstnævnte kan du se direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.