VM håndbold

Norske stjerner stoler på, at Danmark går efter at slå Sverige

Med sejren over Sverige lever det norske håb om en VM-semifinale, men Norge skal bruge hjælp fra værtsnationen.

En sejr på fire mål eller derover.

Det var, hvad Norge håbede på, før mellemrundekampen mod Sverige.

Nordmændene vandt ganske vist arvefjendeopgøret, men med cifrene 30-27, og derfor er de afhængige af andre resultater i bestræbelserne på at komme i semifinalen.

- Sverige er et meget godt hold, og vi er vældig fornøjede over sejren. Selvfølgelig skulle vi gerne have haft fire mål - og helst fem - men vi er glade for at slå Sverige, siger Christian O'Sullivan, der møder opbakning fra to holdkammerater. 

- Vi tænkte på, at vi ville have et mål mere under sidste timeout. Men vi gik ud for at vinde kampen, og så måtte resultatet blive, som det blev, fortæller Magnus Jøndal.

- Man kan godt sige, at vi skulle have vundet med fire mål, men tre er trods alt bedre end to, så jeg er glad, lyder det fra den tidligere TTH Holstebro-målmand Torbjørn Bergerud.

Håber på dansk hjælp

Tremålssejren betyder, at de norske spillere skal bruge mindst et dansk point mod Sverige. Det vil nemlig medføre, at Norge går videre til semifinalerne sammen med Danmark, hvis sidste mellemrundekamp mod Ungarn ender med norsk sejr.

- Nu håber jeg, at danskerne gør arbejdet færdigt, så det ikke har noget at sige. Jeg stoler på Danmark. De må have noget at vise publikum på hjemmebane, så de taber ikke til Sverige, mener Magnus Jøndal. 

- Vi har mødt dem selv og ved, hvor gode Danmark er, så vi håber, de fortsætter. Jeg tvivler på, at Danmark har lyst til at tabe her i Boxen, supplerer Christian O'Sullivan, inden Torbjørn Bergerud fastslår:

 - Jeg har stor tro på, at Danmark kan slå svenskerne.

Overvandt træthed

Den norske sejr over Sverige kom på trods af, det var en flok mærkede norske spillere, der løb på banen til opgøret.

- Det var meget hårdt i alle 60 minutter, for kampen bølgede frem og tilbage. Vi vidste, hvor vigtigt det var med fire mål, så vi prøvede alt, hvad vi kunne, men Sverige var slet og ret lidt for gode, fortæller Christian O'Sullivan.

Arvefjendeopgøret blev spillet mindre end 24 timer efter Norges 32-28-sejr over Egypten. Alligevel tog de norske spillere teten og var foran det meste af kampen.

- Det viser, hvor stærke og godt trænede vi er. Vi løber med dem i lang tid, og det var vigtigt for os, siger Torbjørn Bergerud.

Norge spiller sidste mellemrundekamp onsdag klokken 18 mod Ungarn. Samme aften spiller Danmark mod Sverige i et opgør, der vises på TV 2 og TV 2 PLAY.