Nyegaards karakterbog: - Han holder et uhørt højt niveau

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter Danmarks VM-kamp mod Egypten.

Danmark vandt 26-20 over Egypten og er tættere på semifinalen ved VM, men kampen mod Egypten var ikke uden danske problemer.

- Det var en grim første halvleg, og det var tydeligt, at Omar Elwakil i 5:1-forsvaret gav det danske angreb problemer. Det mentale var ikke på plads på angrebsdelen, for Danmark kom til at spille for langsomt, og det var svært for dem at skabe chancer, siger Bent Nyegaard.

Egypterne tillod kun ni danske scoringer i første halvleg, men på den positive side havde egypterne også svært ved at score mål mod Danmark og lavede således kun syv efter 30 minutter.

- Jeg kan ikke mindes, hvornår Danmark ved et mesterskab har lavet under ti mål til pause. Egypten er en vanskelig modstander med stor fysik at spille imod. Derfor synes jeg, at det danske forsvar - selvom Niklas Landin ikke var på toppen - gjorde de det rigtig godt i første halvleg. At holde Egypten nede på syv i første halvleg er absolut klasse.

I anden halvleg fik Danmark gang i angrebsspillet blandt andet takket være syv-mod-seks-spillet, og det glæder Nyegaard.

- Danmark var fuldstændig forvandlet i anden halvleg, som de vandt med 17-13. Jeg havde regnet med, at Nikolaj Jacobsen ville gå i syv-mod-seks efter 20 minutter, men han ventede til anden halvleg.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 2

Jeg er ikke for alvor bekymret, men jeg registrerer, at det er anden gang, at Landin ikke kom ind i kampen. Der var et par bolde, hvor jeg ved, at han vil sige: ”puha – den ville jeg have taget.”

Men mod Sverige bliver det en helt anden kamp, for Egypten er en helt anden størrelse at spille imod. Så det er bare forfra for Landin.

Jannick Green: 3

Han reddede et straffekast. Efter det kom han ind .

Han havde svært ved lige at få fat på de egyptiske skytter i form af Omar Hagag og Ali Zein, men han reddede to straffekast og gjorde det fint.

Magnus Landin: 5 (KAMPENS SPILLER)

Han scorede fire mål på fem forsøg. En stor indsats i begge ender. Han var meget opmærksom i forsvaret og kom til at dække fremme i 5:1-forsvaret i anden halvleg. Den opgave løste han overall fint.

Jeg er imponeret over den knægt. Han holder et uhørt højt niveau i forhold til, at han først lige er begyndt sin internationale karriere. Der er ingen tvivl om, at hans skifte til Kiel har givet ham et kæmpe spark frem. Det er saliggørende at se på.

Endnu en stor præstation. Respekt for det.

Mikkel Hansen: 5

Han begyndte på en eller anden måde uoplagt. Det gjaldt ikke bare Mikkel Hansen, men holdet som helhed, som havde svært ved at spille mod det egyptiske 5:1-forsvar.

Han brændte to straffekast og havde et par mislykkede aktioner.

Men så kom han igen i anden halvleg, og der styrede han kampen og delte godter ud. Han var fuldstændig afgørende inde på midten og uddelte fremragende bolde til Øris, Zachariassen og Svan.

Mikkel Hansen stempler ind i kampen. Video: Anders Masannek Jørgensen

Nikolaj Markussen: UB

Rasmus Lauge: 4

Han scorede et enkelt mål på tre forsøg og lavede syv assists. Jeg fornemmede, at duellerne med egypterne var svære for ham, fordi de er dygtige på fødderne. Måske har han også været træt. Han dækkede backen i forsvaret til at starte med, så der var rigtig meget at se til for Lauge, som sammenlagt spillede 45 minutter. Jeg håber, at han bliver frisk mod Sverige, for der får Danmark brug for ham.

Morten Olsen: UB

Casper U. Mortensen: UB

Mads Mensah Larsen: 4

Han fik lavet et par gode mål, og så var der noget, der ikke fungerede, hvor han vurderede nogle situationer lidt skævt. Men alt i alt er han bare meget værdifuld for holdet, og det bliver med at være.

Nikolaj Øris: 4

Det er så tæt, man kan komme på et femtal, som overhovedet muligt. Det var godt at se ham inde fra anden halvlegs start. Han havde fine afleveringer til Lasse Svan, og han løste generelt bare sin opgave godt. Han var med sin venstre hånd med til at skabe rytme og en god bredde i syv-mod-seks-spillet.

Lasse Svan: 5

Han scorede fire mål på fem forsøg og spillede en hel time. Han fulgte med i spillet og kom igen ind og lavede gode opbakninger, hvor Danmark ellers var spillet tyndt. I syv-mod-seks-spillet viste han modet og kom flyvende på det hele.

Johan Hansen: UB

Henrik Toft: UB

Anders Zachariassen: 5

Han scorede fem mål på seks forsøg, hvor han brændte sin første mulighed. Han var rigtig værdifuld. Spillede godt sammen med Mikkel Hansen i syv-mod-seks-spillet. I forsvaret havde han et par gange, hvor han ikke kom ind og støttede Møllgaard nok. Andre gange kom han for sent og blev sat af. Men først og fremmest har vi billedet af en mand, som slås som en besat for holdet.

Flot dansk scoring. Video: Anders Masannek Jørgensen

Simon Hald: 4

Han startede i et forsvar, som fungerede fint. Det er klart, at holdene indstiller sig på, at han starter inde. Elahmar gik ind og fodfintede, og så røg Hald ud for at holde fast og hive i trøjen. Jeg er helt sikker på, at Nikolaj Jacobsen arbejder med ham, så han ikke kommer til at svinge med armene i halsregionen. Alt i alt gjorde han det fint.

Henrik Møllgaard: 5

Han fik et slag på sit kindben, og det satte ham udenfor i en periode. Han fik en sammenhængskraft med sit forsvar, for det er ikke nogen hemmelighed, at egypterne også havde svært ved at score mål på trods af den manglende kvalitet fra Danmarks målmænd. Jeg er meget tilfreds med måden, Møllgaard binder tingene sammen på. En forsvarsstrateg i udvikling.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 5

Syv sejre ud af syv mulige behøver man ikke at være ked af. Det var tydeligt, at Danmark var godt forberedt, men manglede måske lige det sidste mentale i angrebet. I forsvaret var den der. Det egyptiske forsvar fik også de danske spillere til at se ud til at være nede i tempo og manglede koncentration. Men meget fornuftigt fik han bygget op og tog initiativet med syv-mod-seks. Jeg troede, han ville spille det efter 20 minutter, men han ventede. Det så utrolig velorganiseret ud. Alle ved, hvad de skal.

Det var godt trænerarbejde i en vanskelig kamp, der var svær at få styr på.