VM håndbold

Landin har aftalt at møde tysk kollega i VM-finalen

VM-værterne Danmark og Tyskland har stadig en realistisk mulighed for at møde hinanden i finalen.

Til daglig er de holdkammerater i THW Kiel, og under VM-slutrunden kæmper Niklas Landin og Andreas Wolf for at blive genforenet.

Den tyske målmand, der allerede er sikret en plads i semifinalen, fortæller nemlig, at han har lavet en aftale med Landin.

- Selvfølgelig vil jeg helst ikke møde Danmark i semifinalen. Niklas Landin og jeg har snakket om, at vi skal mødes i finalen i Danmark. Derfor må jeg møde nogle andre i semifinalen, siger Andreas Wolf til TV 2 SPORT.

I den ene mellemrundegruppe har Tyskland og Frankrig sikret sig adgang til semifinalerne, mens intet endnu er afgjort i den anden gruppe, selvom Danmark har et forspring på to point inden mødet med Sverige.

Onsdag aften spiller Danmark-Sverige og Tyskland-Spanien begge klokken 20.30. Det er de sidste mellemrundekampe, der dermed vil afgøre, hvem der bliver henholdsvis nummer et og to i de to grupper.

I fredagens semifinaler skal nummer et fra den ene gruppe møde nummer to fra den anden gruppe og omvendt.

- Jeg har været i semifinalen ved EM og OL, og nu skal jeg også spille en VM-semifinale. Jeg er glad for at fuldende ”samlingen”, men jeg vil gerne et skridt videre og møde Danmark i finalen, siger Andreas Wolf.

Begge semifinaler spilles i samme hal

Begge semifinaler spilles i Hamborg, mens bronzekampen og finalen spilles i Herning. Derfor er venstrefløjen Uwe Gensheimer ikke af samme opfattelse som sin målmand. Han foretrækker at møde Danmark på tysk grund.

- Jeg er overvældet af alt, hvad der er sket under VM. Alle ved, at det er et af mine største mål at vinde en titel med landsholdet, og nu er vi et skridt tættere på.

Hvem vil du møde i semifinalen?

- Danmark, selvfølgelig. Så er vi nemlig på hjemmebane.

Den opfattelse har Hendrik Pekeler også. Han forventer, at Danmark vinder sin gruppe og dermed går videre til semifinalen. 

- Jeg vil helst møde Danmark i Hamborg. Der vil vi være på vores eget fort.

Danmarks sidste mellemrundekamp vises på TV 2 onsdag klokken 20.30. I vores sendeplan kan du få overblikket over alle VM-kampene.