VM i håndbold (K)

Landstræneren er 'fløjtende ligeglad': - Det er noget socialt pladder

Nikolaj Jacobsen giver ikke meget for dem, der mener, at han bør spare sine største profiler noget mere under kampene.

Det var den syvende VM-kamp på bare 13 dage, da de danske håndboldherrer i aftes vandt for syvende gang og besejrede Egypten med 26-20

Ligesom under mange af Danmarks andre kampe spillede profiler som Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Magnus Landin og Lasse Svan igen mange minutter, mens fire spillere - Johan Hansen, Casper U. Mortensen, Nikolaj Markussen og Morten Olsen - slet ikke var på banen.

Flere gange under VM er landstræner Nikolaj Jacobsen blevet forholdt, om han har formået at spare sine profiler nok undervejs til, at de har kræfter til at præstere på topniveau helt frem til en eventuel VM-finale - en finale, som i så fald vil blive Danmarks tiende kamp på bare 18 dage.

Men landstræneren giver ikke meget for den debat.

- Jeg synes, det er noget socialt pladder, alt det der med ressourcer. Så går man op i de forkerte ting, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT efter sejren over Egypten.

- For mig og spillerne er det vigtigt at vinde kampene. Så må vi bruge de ressourcer, der er til rådighed, og så spiller vi for at vinde - ikke for at skifte ud og for at stille alle mulige andre tilfredse. Vi spiller håndbold for at vinde. Det er derfor, jeg er ansat. Det er derfor, spillerne løber rundt nede på banen. Så må I andre godt stå og snakke om ressourcer, men det er jeg fløjtende ligeglad med, må jeg helt ærligt sige, fastslår den danske landstræner.

Venstrefløj har spillet mest

Efter syv kampe er Magnus Landin den danske spiller, der har været mest på banen. Han har spillet 5 timer, 7 minutter og 30 sekunder, viser de officielle VM-statistikker.

Niklas Landin, Rasmus Lauge, Lasse Svan og Mads Mensah har alle rundet fire timers spilletid, mens Mikkel Hansen ligger lige under fire timer. Ifølge TV 2 SPORTs VM-ekspert Kasper Hvidt giver det heller ikke mening at tænke i at spare spillere nu med henblik på en mulig semifinale.

- Nogle gange er det med livrem og seler. Vi må spille med det bedste, vi har, og vi spiller for at vinde. Man kan ikke stå og tænke over den næste kamp og "hvad nu hvis". Det må man tage, hvis der er problemer, eller nogen ikke kan spille. Det nytter ikke noget at tænkte på den niende kamp, når Danmark ikke har spillet den ottende endnu, lyder det fra den tidligere landsholdsmålmand.

Kun én af de spillere, der har været med til alle syv kampe, har været under én time på banen - nemlig playmaker Morten Olsen, der blot har spillet 27 minutter og 11 sekunder af de 420 minutters håndbold, som Danmark har spillet indtil nu under VM.

Danmark møder onsdag aften Sverige i den sidste kamp i mellemrunden. Her kan danskerne tåle at tabe med fire mål og stadig spille sig i VM-semifinalen.

Danmark-Sverige bliver sendt direkte på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag aften.