VM håndbold

René Toft er ude resten af sæsonen

Landsholdsspillerens skade, som han pådrog sig under VM, er så alvorlig, at den kræver operation.

Mandag mødtes landsholdets forsvarsgeneral René Toft med en specialist, som skulle fastslå alvoren af den muskelskade, han pådrog sig i VM-kampen mod Norge.

Konsekvensen er nærmest den værst tænkelige: Operation. Det skriver hans ungarske klub, Veszprém, på sin hjemmeside.

- René skal opereres onsdag, så en overrevet muskel kan hele hurtigere. Genoptræningen kommer formentlig til at tage lang tid, skriver Veszprém.

Danskeren fortalte lørdag til TV 2 SPORT, at en operation ville betyde et halvt års pause.

- Det går nok henimod, at jeg skal opereres. Det vil sige seks måneders tid, før jeg er klar igen. Det er en hård én at sluge.

Har du gjort dig tanker om landsholdet og fremtiden?

- Det har jeg ikke nået at gøre mig tanker om endnu. Nu skal jeg lige se, hvad specialisten siger på mandag, og så tager jeg den derfra og ser, hvilke nye mål jeg skal sætte mig, lød det fra 34-årige Toft.

Dermed vil han altså ikke komme i spil mere i denne sæson for Veszprém, hvor han i øvrigt har kontraktudløb til sommer.

Veszprém spiller sin sidste ligakamp i midten af maj, mens en eventuel finale i Champions League spilles den 2. juni.

Kritik fra Veszprém-træner

René Toft var i store dele af 2018 hæmmet af skader i lysken og gik glip af nogle EM-kvalifikationskamp i oktober.

Alligevel nåede han at blive klar til VM på hjemmebane, men i den sidste kamp i det indledende gruppespil gik det altså galt, da han landede forkert.

Det fik efterfølgende Veszpréms træner, David Davis, til at kritisere den danske lejrs håndtering af René Toft.

- Han har haft problemer siden oktober, og vi kunne ikke fikse det. Nu er han her (til VM, red.), sagde David Davis, der også er landstræner for Egypten, til TV 2 SPORT.

- Jeg mener, han spiller mere, end han burde. Nu har vi et kæmpe problem. Jeg venter til mandag for at få resultaterne fra lægen, men alle siger, at han er færdig for sæsonen. Det er umuligt for os at finde en erstatning med hans kvalitet.

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, var dog alt andet end enig i kritikken fra David Davis.

- Jeg havde nok haft svært ved at have ham med, hvis han skulle spille mindre end det, sagde Jacobsen.

- Renés skade kommer ikke i et løb, hvor han er overbelastet. Det sker ved et uheld, hvor han bliver skubbet ud af balance. Den køber jeg slet ikke. Hvis det er tilfældet, at spillerne ikke må spille mere end 10-12 minutter, bliver det svært. Så skal vi i hvert fald til at have nogle større trupper.

Flere af René Tofts VM-kampe bød på pause efter 12 minutter i første halvleg, som landstræneren henviser til, mens han også blev bragt i spil flere gange i anden halvleg.

I de første tre kampe fik han henholdsvis 26, 25 og 0 minutter på banen. Siden blev det til 38 minutter mod Østrig, før det efter 10 minutters spil af Norge-kampen var slut.

Uden René Toft skal Danmark onsdag forsøge at spille sig videre til semifinalen. I kampen mod Sverige kan Danmark tillade sig at tabe med fire mål og stadig avancere.

Kampen spilles klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.