VM håndbold

'Stort chok' for værterne - vigtig profil færdig ved VM

En knæskade betyder, at Tyskland må undvære holdets førstevalg på playmakerpositionen resten af VM.

Selvom han til daglig spiller i Tysklands næstbedste håndboldrække, har Martin Strobel tilspillet sig rollen som de tyske VM-værters foretrukne playmaker.

Kampen mod Kroatien bliver imidlertid den 32-årige tyskers sidste ved årets slutrunde. Efter knap ni minutter vred han om på venstre knæ og blev slemt skadet.

GOG-træner Nicolej Krickau, der fungerer som ekspertkommentator for TV 2 SPORT under VM, satte følgende ord på uheldet under kommenteringen:

- Nu skal vi passe på med at tage sorgerne på forskud, men det så ikke ret godt ud. Det er triste billeder af det, der efter al sandsynlighed bliver Strobels sidste slutrunde. I hvert fald på hjemmebane.

Efter at have modtaget behandling på kanten af det kroatiske målfelt blev Martin Strobel båret fra banen, inden han blev kørt direkte til nærmeste hospital.

Frygter korsbåndsskade

Det tyske håndboldforbund skriver på sin hjemmeside, at det inderste ledbånd i knæet er revet over, og at man frygter, det samme er sket med korsbåndet. Dermed kommer han ikke i spil mere.

- Det var et chok for Martin, og det var virkelig svært at spille kampen, fordi jeg hele tiden tænkte på det, sagde holdkammerat Patrick Groetzki til Sky Sport efter kampen.

Selvom tyskerne måtte undvære Martin Strobel i resten af kampen, slog de Kroatien i en kamp, der sluttede dramatisk. Dermed er Tyskland og Frankrig videre til semifinalerne.

Det forventes, at Strobel skal opereres for sin skade en af de kommende dage.