VM håndbold

Zachariassen tager kælenavn til sig: - Jeg er vel en skraldemand

Anders Zachariassen blev kåret til kampens spiller, da Danmark slog Egypten.  Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Anders Zachariassen blev kåret som kampens spiller, da Danmark slog Egypten og tog endnu et skridt mod VM-semifinalen.

Skraldemænd yder en vigtig men ofte undervurderet indsats. Både til hverdag og til VM i håndbold.

Det er Anders Zachariassen et glimrende eksempel på. Mandag aften fik han dog både hæder i form af titlen som kampens spiller mod Egypten og kælenavnet ’skraldemand’, som han gerne tager til sig. 

Kælenavnet kommer fra den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt, der er ekspert for TV 2 under VM, fordi Zachariassen rydder udfordringerne af vejen, efterhånden som de opstår.

- Holdets skraldemand kommer ind der, hvor der er problemer. Om det er fløjen, backen eller midt i forsvaret, så kommer Anders og løser problemerne. Man mister folk undervejs i en turnering, og så har Danmark Anders, der bare er der, siger den tidligere landsholdsmålmand.

Det kan Zachariassen nikke genkendende til, og derfor tager han gerne kælenavnet til sig.

- Det er på sin vis rigtigt. Vi har mistet René, og så er vi to forholdsvis nye i slutrundesammenhæng, der skal træde i karakter. I og med vores angrebsspil haltede i første halvleg, blev vi nødt til at spille syv mod seks i anden halvleg. Der gik forsvaret frem på Mikkel og Lauge, og så skal jeg stå klar til at gribe boldene inde på stregen. Der fungerer jeg vel som en slags skraldemand, siger han til TV 2 SPORT.

Delt topscorer

Mod Egypten fik Anders Zachariassen fat i seks indspil. Fem gange endte det med mål, hvilket placerer ham som delt dansk topscorer med Mikkel Hansen.

I forsvaret spillede Anders Zachariassen også en central rolle mod Egypten, hvor han i alt var på banen i 41 minutter og 19 sekunder.

- Jeg synes, vi stod koncentreret i forsvaret gennem hele kampen. Der kom nogle skud ude bagfra, hvor Niklas og Jannick er tæt på at have dem, men forsvarsspillet var fint i store perioder. Vores problemer mod Egypten var i den anden ende, hvor de dækkede med et aggressivt fem-et-forsvar, som vi først fik styr på, da vi begyndte at spille syv mod seks, siger Zachariassen.

I Bent Nyegaards karakterbog er der også roser til forsvarsspillet og Danmarks nyudnævnte skraldemand. Han får karakteren fem og følgende roser:

- Han scorede fem mål på seks forsøg, hvor han brændte sin første mulighed. Han var rigtig værdifuld. Spillede godt sammen med Mikkel Hansen i syv-mod-seks-spillet. I forsvaret havde han et par gange, hvor han ikke kom ind og støttede Møllgaard nok. Andre gange kom han for sent og blev sat af. Men først og fremmest har vi billedet af en mand, som slås som en besat for holdet.

Zachariassen og Danmark skal på banen igen onsdag aften, hvor Sverige venter i den sidste mellemrundekamp. Få overblik over alle VM-kampene i vores sendeplan.