VM håndbold

Danske dommere får grimme kommentarer - norsk navnebror også lagt for had

Skældsordene strømmer også ind over Mads Hansen og Martin Gjeding, der beskyldes for at have sendt Tyskland videre ved VM.

Stormvejret mod det danske dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding fortsætter, selvom det er et par dage siden, de dømte en forkert angrebsfejl mod Kroatien. En fejl de i øvrigt allerede har erkendt.

Efter kampen de danske dommere blevet overdynget med negative kommentarer. Både fra den kroatiske VM-lejr, hvor fire personer er endt i en disciplinærsag, og fra håndboldinteresserede folk på internettet.

Her følger et lille udpluk af kommentarerne til et opslag fra herrehåndboldligaen, som både Mads Hansen og Martin Gjeding har delt tidligere under VM.

Opslagene, der er oversat, bringes for at illustrere tonen.

  • En IHF-ansat har fortalt mig, I er korrupte. Hvilken skam for jeres børn at have fædre som jer.
  • Skam jer begge to. I har solgt jeres sjæle.
  • Danskerne har smidt os ud.
  • 11 fejl. Men karma er en bitch, og I får tilbage, hvad I fortjener.
  • I fucking forbandede dumme idioter.

Men chikanen af de danske dommere stopper ikke her.

Norsk Mads Hansen svinet til

I Norge sidder en navnebror til Mads Hansen, der er meget aktiv på de sociale medier. Den tidligere fodboldspiller fortæller til NRK, at han også har modtaget en lang række beskeder, der skulle have været sendt til håndbolddommeren.

’Dø af kræft’, ’håber satan tager dig’ og ’du bliver straffe af Gud’ lyder nogle af beskederne, mens andre er af så grov seksuel karakter, at NRK ikke vil viderebringe dem.

- Jeg har ikke ladet dem tro, at jeg er ham, men jeg har svaret dem, at jeg håbede, at Tyskland vandt. Det gjorde dem sure, fortæller den norske Mads Hansen til NRK.

Det kroatiske håndboldforbund har også reageret stærkt efter opgøret, som Tyskland vandt med et mål. Træner Lino Cervar har påstået aftalt spil, mens forbundet har indgivet en officiel protest og produceret en video med ’10 afgørende momenter’ fra kampen.

Foreløbigt preller det af på det internationale håndboldforbund IHF, der har åbnet en disciplinærsag mod en kroatisk spiller og tre officials. Derudover har IHF-præsident Dr. Hassan Moustafa offentligt bakket op om det danske dommerpar.