VM håndbold

- Jeg er specielt bekymret for Rasmus Lauge, siger Ulrik Wilbek

Rasmus Lauge har fået masser af spilletid under VM. Ulrik Wilbek er bekymret. Ritzau Scanpix

Som Danmarks foretrukne playmaker har Rasmus Lauge fået masser af spilletid ved VM, og det bekymrer Ulrik Wilbek.

Rasmus Lauge har som forventet været en af Danmarks absolut bedste spillere indtil videre ved VM på hjemmebane.

Jeg ville også bruge Rasmus rigtig meget, fordi han er så dygtig

Ulrik Wilbek

I mellemrunden har det danske landshold imidlertid haft større besvær med at hive sejrene i land, end tilfældet var i gruppespillet. Derfor har Danmarks bedste playmaker fået masser af spilletid, og det skaber panderynker hos en tidligere landstræner.

- Den svære balance opstår, hvis man har noget, der fungerer. Så vil man gerne beholde det flow og den grundopstilling. Spørgsmålet er så, hvornår man som træner tør skifte sine nøglespillere ud, siger Ulrik Wilbek til TV 2 SPORT.

- Det er en balancegang, og den skal man være meget opmærksom på. Jeg er specielt bekymret for Rasmus Lauge, der både spiller forsvar og angreb og har en nøglerolle. Det skal han gøre i ti kampe på 20 dage, for vi er ret afhængige af ham.

Bekymringen giver genlyd hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Jeg deler den. Rasmus Lauge er hele tiden i duel defensivt og offensivt, og det er ham, der skal bære Danmarks andenfase i kontraspillet. Det er en hård opgave for Lauge.

Wilbek ville gøre det samme

Selvom Ulrik Wilbek udtrykker sin bekymring i forhold til Nikolaj Jacobsens brug af Rasmus Lauge ved VM, vil han ikke pege fingre af landstræneren.

- Nogle trænere går all in med de spillere, der fungerer, og så kører de med det hele vejen. Andre prøver at gemme kræfterne til de sidste kampe. Der er ikke noget, der er mere rigtigt end det andet, men man skal selvfølgelig være opmærksom på det.

- Rasmus er i fantastisk god form, men han har desværre en skadeshistorik. Jeg siger ikke, at det, der bliver gjort, er forkert. Jeg ville også bruge Rasmus rigtig meget, fordi han er så dygtig. Derfor er jeg alligevel en smule bekymret, forklarer Wilbek, der pointerer vigtigheden af, at Lauge er frisk til en eventuel semifinale og finale.

- Kamp ni og ti er afgørende, for jeg ved, Danmark vil være verdensmester.

Tidligere har Erik Veje Rasmussen, der er cheftræner for Århus Håndbold, udtalt, at han er utryg ved Rasmus Lauges og Mikkel Hansens store betydning for det danske landshold.

Lauge melder sig 100 procent klar

Hovedpersonen selv melder forud for sidste mellemrundekamp mod Sverige klart ud, at han føler sig 100 procent klar og fyldt med energi:

- Jeg ved, at spillerne på den anden side også har mistet nogle procenter i forhold til starten på turneringen. Så jeg tænker, at jeg er på 100 procent i forhold til den modstander, jeg står over for.

- Kampen mod Egypten var kamp nummer syv. Sidste år (EM-slutrunden, red.) svarede det til en semifinale, og så havde der kun været én kamp tilbage. Nu har vi ikke engang kvalificeret os til en semifinale, så vi ved, der skal hives nogle ressourcer frem som altid. Selvfølgelig koster det kræfter at have spillet syv kampe, men det har jo ikke kostet flere kræfter end for mange af de andre.

Medmindre han bliver sparet, kan du se Rasmus Lauge i aktion igen onsdag klokken 20.30, hvor Danmark spiller gruppefinale mod Sverige. Opgøret vises på TV 2 og TV 2 PLAY.