Landstræneren: - Uden ham ville vi ikke stå her

Nikolaj Jacobsen var fuld af roser til Magnus Landin efter kampen mod Sverige. Især den defensive indsats bliver fremhævet.

Selvom Niklas Landin efter kampen mod Sverige blev kåret til kampens spiller, så var det hans lillebror, der fik de største roser af landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Jeg ved godt, at Niklas blev kåret til banens bedste spiller, men jeg må bare rose Magnus Landin. Det han gør i dag, og hvad han har præsteret i den her turnering for os... Uden Magnus ville vi ikke stå her i dag, siger Nikolaj Jacobsen.

Fra sin venstrefløj scorede den yngste af Landin-brødrene godt nok imponerende fem mål på fem forsøg. Men det var alligevel hans defensive indsats, der fik mest ros. 

- Det er Magnus, der er med til at give den her balance. Som jeg også sagde nede i omklædningsrummet, så er det, fordi vi har så mange klovne, der ikke kan dække op, siger landstræneren med et smil, inden tonen igen bliver alvorlig.

- Han er med til at gøre, at vi kan foretage de udskiftninger og give de pauser til folk, som vi skal. Så kæmpe ros til Magnus, siger Nikolaj Jacobsen.

Udfylder forskellige defensive roller

Selv er Magnus Landin mere ydmyg, når snakken falder på hans vigtige rolle på landsholdet. 

- Jeg synes, at det gik godt i dag. Nu havde jeg nogle forskellige roller defensivt igen i dag – både i 5-1 og på backen. Det, synes jeg, fungerede meget godt, siger han.

Alligevel gør det dog indtryk på ham, at landstræneren roser ham, som han gør.

- Det er altid dejligt, siger han.

Landstræneren roser især Magnus Landins modenhed, når han forsvarer.

- Han er dygtig til at læse spillet og dygtig til hele tiden at komme ind og stå i vejen for afleveringerne i den rigtige højde - og komme ned og få lukket spillet, siger Nikolaj Jacobsen.

- Af en dreng... eller af en mand, må jeg hellere sige. I så ung en alder og at være så afklaret på de ting. Det er fantastisk, siger han.

I semifinalen venter Frankrig, og her er Magnus Landin formentlig igen udset til at få en nøglerolle. Men det lader ikke til at skræmme den 23-årige fløjspiller.

- Jeg glæder mig helt vildt til det. Det har jeg ikke prøvet før. I hvert fald ikke i seniorregi. Så det bliver rigtig stort, siger han.

Danmark spiller mod Frankrig fredag klokken 17.30.