VM håndbold

Noget af det vildeste, jeg har prøvet i karrieren, siger Niklas Landin

Det var en flok fantastisk glade spillere og en glad landstræner, der spillede sig i semifinalen efter en stærk indsats mod Sverige.

Danmark sikrede sig en plads i semifinalen, efter at Sverige blev besejret med 30-26 i et højintenst opgør. Foran et propfyldt Boxen, der var på kogepunktet, blev spillerne nærmest båret frem mod sejren.

- Det er noget af det vildeste, jeg har prøvet som håndboldspiller, siger Danmarks anfører, Niklas Landin, til TV 2 SPORT.

Semifinalen var det første mål for Danmark ved VM. En tur til Hamburg - og dermed også en returbillet til Boxen, hvor bronzekampen og finalen spilles.

- Det er fantastisk. Det var det, der var målet; at komme til at spille i Hamburg på fredag og på søndag i Boxen, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Danskerne kunne tåle at tabe med fire mål og stadig avancere til en semifinale.

Men selvom landstræneren i løbet af kampen kunne se sit hold være bagud flere gange, så begyndte angrebsspillet at flyde bedre i anden halvleg, og derfor var avancementet aldrig for alvor i fare - slet ikke mod slutningen.

- Rolig er man jo ikke på noget tidspunkt, men i starten synes jeg egentlig, vi har pænt styr på det, men brænder lidt for meget. Niklas Landin får rigtig godt fat i specielt Ekberg. Så kommer der en periode, hvor vi brænder lidt for meget på Palicka (Sveriges målmand, red.) og kommer bagud med tre mål, siger Nikolaj Jacobsen.

- Der skal holdet have kæmpe ros for at bevare roen og ikke gå i panik. Vi vidste godt, det var, fordi vi havde brændt lidt for meget. I anden halvleg synes jeg, vi spiller fremragende håndbold i store perioder.

Danmark vinder derfor sin gruppe i mellemrunden foran Norge. 

Der var forståeligt nok stor jubel blandt spillerne efter sejren over Sverige.

Semifinale mod Frankrig

I semifinalen kan Danmark se frem til et møde med de regerende verdensmestre fra Frankrig, der endte på andenpladsen i den anden gruppe i mellemrunden.

Efter at have spillet de første otte kampe på hjemmebane i først Royal Arena og siden i Boxen skal spillerne nu en tur til Tyskland, hvor semifinalerne spilles i Hamborg.

- Man bliver altid lidt rørt, og det er fantastisk med den støtte, vi har fået. Jeg kan kun sige tusind tak for hjælpen. Men nu vil vi mere, siger landstræneren.

- Det er helt vildt. Nu har vi nået det delmål, vi har sat om at komme i den forbandede semifinale. Det tog lang tid for os at sikre det. Men med den her opbakning og i den her kulisse kunne det næsten ikke gå anderledes, siger Rasmus Lauge.

Det er blevet til otte sejre ud af otte mulige, og derfor er det naturligt nok også et landshold fyldt med selvtillid.

Danmark møder Frankrig fredag klokken 17.30.