Nyegaards karakterbog: - Det er helt utroligt

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter Danmarks VM-kamp mod Sverige.

Danmark indfriede onsdag aften sit delmål: at nå VM-semifinalen.

Det skete efter en sejr på 30-26 over Sverige, som bed godt fra sig i første halvleg.

- Jeg så et dansk landshold, der var under maksimalt pres, fordi starten – på trods af store Landin-redninger – ikke gik som planlagt. Der så jeg et dansk landshold, som virkelig var presset. Svenskerne havde initiativet og var foran med tre mål efter 24 minutter. Det var i en periode, hvor Mikkel Hansen og Rasmus Lauge slet ikke kunne få tingene til at fungere, siger Bent Nyegaard.

Danmark fik styr på det op til pause efter at have været bagud med tre. Her fik de udlignet blandt andet takket være den danske bredde.

- Vi så et landshold, der er lavet af noget ekstraordinært. De gik ikke panik. Mikkel Hansen gik ud, Nikolaj Markussen kom ind og gjorde det godt, da der var brug for det. Det er et stort pres at være bagud med tre, og at tingene ikke fungerer. Holdet viste, at de mentalt kunne stå for presset.

I de sidste 30 minutter trak hjemmeholdet fra, og til sidst var der aldrig tvivl om, at Danmark var på vej i VM-semifinalen.

- I anden halvleg begyndte Mikkel Hansen at være Mikkel Hansen og Ramus Lauge at være Rasmus Lauge igen. De skabte lækre ting. Her kom Morten Olsen også ind og styrede det. Henrik Toft kom også med og var den stregspiller, som så skarpest ud. Lige pludselig var landsholdet en bredere forsamling. Det vigtige ved det er, at de tre, der kom ind, præsterede.

Da svenskerne gik frem i syv-mod-seks svarede Nikolaj Jacobsen igen med en succesfuld ændring i forsvaret til 5:1, som Bent Nyegaard roser.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 5

Han gav virkelig holdet en forrygende start ved at tage fire skud fra Ekberg. Det er ikke hver dag, man ser det. Landin var med til at give Danmark en psykologisk vigtig start. Der var lige en lille håndfuld bolde, som han ramte, men gik ind.

Jannick Green: UB

Var kort inde ved straffekast.

Magnus Landin: 6 (KAMPENS SPILLER)

Det er helt utroligt.

Han fik mildest talt styr på sin onde ånd fra for et år siden i EM-semifinalen, Andreas Palicka. Han scorede fem på fem, han blev sendt op i et 5:1-forsvar, som fungerede. Men sin koncentration opsnappede han bolde, som var på vej ud af banen. Det var bare en gennemført indsats af den danske fløj.

Han er helt fortjent kampens spiller. Sikke en udvikling den knægt gennemgår.

Mikkel Hansen: 4

Det var lidt samme forløb som mod Egypten for Mikkel Hansen. Han manglede tempo og intensitet i starten. Han var der bare ikke rigtig. Der var skud på stolpen og ved siden af. Forventningerne er bare høje til Mikkel Hansen.

Så kom han til gengæld flyvende i anden halvleg og spillede rigtig godt. Her fik han gang i sine oplæg, sine skud og spillede med mere fart.

Danmarks store stjerne tager initiativ og ansvar Video: TV 2 Sport

Nikolaj Markussen: 4

Han scorede med det samme, da han kom ind og lavede også en assist lige op til pausen. Det var nogle rigtig gode minutter før pausen. Det betød, at han fik lov til at starte inde i anden halvleg, hvor han scorede et mål mere.

Han viste stort mod, og det kan landsholdet bruge på fredag i Hamborg. Han har vundet selvtillid i dag.

Den lange bagspiller brændte et skud, men kom så tilbage med et flot mål og et indspil Video: TV 2 Sport

Rasmus Lauge: 5

Det er lidt det samme som med Mikkel Hansen. Han havde ikke det tempo, og han kunne ikke vinde dueller og skabe overtal, som han ellers er så dygtig til.

Men da han så kom i gang i anden halvleg, kunne han det hele. Han var hamrende dygtig med studsindspillene til Zachariassen. Han begyndte at få fart i fødderne, vinde dueller og skabe plads til andre igen.

Så havde han ganske udmærkede forsvarsperioder, selvom han en enkelt gang efterlod Lasse Svan med Andreas Nilsson, fordi han gik lidt for højt op.

Morten Olsen: 4

Da Mads Mensah gik ud, kom Morten Olsen ind. Han spillede en fejlfri periode. Jeg må bare gentage, at det er klasse. Da der var brug for det, gik han ind og fordelte spillet. Han kender samtlige kombinationer, og når han er i det humør i dag og spiller med den koncentration, er han guld værd.

Casper U. Mortensen: UB

Mads Mensah Larsen: 4

Mads Mensah er bare en drivkraft. Sammen med resten af holdet havde han det også svært i første halvleg. Han var god på assistspillet, men skuddene var ikke i top. Der var også et par forsvarsaktioner, hvor han haltede lidt efter. Men overall er han der bare, hvor der er utæt på landsholdet.

Nikolaj Øris: 4

Han kan ikke få en bedre start på den korte side. De første syv-otte minutter gjorde han alt rigtigt. De tre første mål var sublime og vigtigt for holdet, når man nu begyndte på den korte side.

Efterfølgende brændte han lidt chancer, men præstationen er bestemt godkendt.

Lasse Svan: 6

Han fik fire muligheder, og de sad alle sammen stensikkert på en af de bedste keepere overhovedet på nærskud i form af Palicka. Den ene chance fra en sylespids vinkel. Han er i storform, har erfaringen, rutinen og modet. I forsvaret var han tæt på at trække et par angrebsfejl, men kom for sent. En præstation af høj klasse.

Johan Hansen: UB

Henrik Toft: 4

Godt at se Henrik Toft tilbage. Jeg troede ikke, han kunne spille så meget – han spiller faktisk en halv time. Hvis han har det godt, når han vågner i morgen tidlig, er det godt for ham at få minutterne i benene. Han fik to udvisninger, fordi han har en tendens til at hive i trøjen.

Hvis han kan holde, som han kunne holde i dag, har Nikolaj Jacobsen en kompetent spiller mere at rykke rundt med mod Frankrig.

Anders Zachariassen: 2

Han var alle de rigtige steder og kom frem til rigtig meget. Han brændte bare alt for meget. Ros for at være alle de rigtige steder og ros for at fighte i forsvaret, selvom han også var i vanskeligheder et par gange.

Simon Hald: UB

Henrik Møllgaard: 4

Det er bare Møllgaard i en nøddeskal. Til at starte med var Danmark i problemer og havde svært ved at få initiativet i kampen blandt andet på grund af, at Sverige havde let ved at score. Det var ikke Møllgaards skyld. Han er styrmand og har fået Henrik Toft ind også. Det kan vise sig som en styrkelse mod Frankrig. Så stod han også godt i 5:1-forsvaret.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 6

Én ting er, at holdet er i semifinalen. Men jeg synes bare, at han fik løst stort set alting i dag. Han havde ro, da Danmark blev presset.

Han fik lavet om til et 5:1-forsvar, da Danmark havde kvaler. Han fik Markussen ind, da Mikkel Hansen skulle ud. Han fik Henrik Toft ind, da han skulle bidrage. Han sendte Morten Olsen ind, da Mensah gik ud.

Som træner var det bare en god kamp for Nikolaj Jacobsen, for han fik løst de problemer, der opstod, og han fik gjort det rigtige på de rigtige tidspunkter.

Jeg kan godt lide det udtryk, han har skabt på landsholdet. Når tingene ikke lykkes, har jeg stadig svært ved at sætte en finger på fighten, og det er altid en god forudsætning for at klare sig godt.