Skadet svensk stjerne har hemmelig plan til at stække Danmark

Flensburg-Handewitt-spilleren Jim Gottfridsson er stadig en del af den svenske VM-lejr, selvom han ikke længere er i truppen.

Flere af de danske og svenske spillere kender hinanden på kryds og tværs fra den tyske topklub Flensburg-Handewitt.

Onsdag aften brager de sammen for deres respektive landshold, og mens danskerne Rasmus Lauge, Lasse Svan, Anders Zachariassen og Simon Hald kan komme i spil for Danmark, så må Sveriges store stjerne Jim Gottfridsson se på fra sidelinjen.

I svenskernes gruppekamp mod Ungarn pådrog playmakeren sig en skade i læggen. Derfor er det tvivlsomt, om han overhovedet kommer i spil mere ved VM.

Det betyder dog ikke, at Gottfridsson bare sidder med benene oppe og klapper i takt, mens han hepper på sine holdkammerater. I skæbnekampen mod Danmark har Flensburg-Handewitt-spilleren i den grad tænkt sig at udnytte sit indgående kendskab til klubkammeraterne.

- Jeg vil hjælpe drengene på vej på den bedste måde ved at give dem lidt tips, siger Gottfridsson til Expressen og påstår, at han sidder inde med god information på både Lauge, Svan, Zachariassen og Hald:

- Men jeg kan ikke sidde her og fortælle det til en avis. Jeg tror ikke, danskerne er så dumme, at de ikke holder styr på det (hvad der bliver skrevet i avisen, red.), og at de er nysgerrige omkring det. Jeg påstår ikke, at vi spillere sidder og læser danske aviser, men jeg tror, at nogen i landsholdsledelsen har styr på det, tilføjer svenskeren.

Lørdag morgen skrev Sverige Fredric Pettersson ind i truppen på bekostning af Gottfridsson.

12 timer før kampen mod Danmark blev også Rhein-Neckar Löwen-spilleren Jesper Nielsen officielt skrevet ud, da han er færdig ved VM med en lyskeskade. I stedet for ham kommer Skjern-playmakeren Jesper Konradsson ind.

Svenskerne håber fortsat, at Jim Gottfridsson, der spiller i tyske Flensburg-Handewitt, kan komme i spil, såfremt Sverige når frem til semifinalen på fredag, men det er fortsat usikkert. Sverige har én udskiftning tilbage.