Spillerne på én position kan afgøre Danmarks skæbnekamp

Danmark og Sverige kæmper onsdag aften for en plads i VM-semifinalen. Det samme gør Norge.

Rosenbedet bugner, når de danske spillere taler om Sveriges målmænd, der onsdag aften kan blive en torn i øjet på danskerne og ødelægge håbet om en plads i semifinalen.

Uanset hvad får målmændene en hovedrolle, siger håndboldekspert Daniel Svensson.. Det er nemlig dem, der kan afgøre skæbnekampen, hvor begge hold både kan sikre eller misse en plads i VM-semifinalen.

- I mine øjne bliver det afgørende, hvilke keepere der får bedst fat i kampen, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson.

I det svenske mål står Mikael Appelgren og Andreas Palicka– målmandsduoen fra Rhein-Neckar Löwen. De har delt spilletiden i de første syv VM-kampe nogenlunde ligeligt, og med henholdsvis 55 og 45 redninger har de begge en imponerende redningsprocent på 38.

Men der stopper sammenfaldene mellem klassekeeperne, der er venner uden for banen. Takket være deres forskellige stilarter udgør de et enormt stærkt makkerpar, fortæller de danske VM-spillere.

Jannick Green: - De er uhyggeligt gode.

Mads Mensah: - Palicka er en lille fyr i forhold til Appelgreen. Han springer meget og er ret aktiv, hvor Michael er en lidt mere afventende type. Han stoler lidt mere på sin størrelse. Han er en stor målmand, der trods det har en stor bevægelighed.

Lasse Svan: - Appelgreen er en dygtig målmand, der er rigtig god med armene. Han er en rolig målmand, som har gode reaktioner. Han er helt sikkert en af de bedste målmænd. Palicka er lidt mere kreativ med sine udfald, men han er rigtig dygtig til at læse spillet. De udgør et rigtig dygtigt målmandspar.

Morten Olsen: - De har det med at vinde kampe bare ved at møde op og stå godt.

Landin og Green er også blandt slutrundens bedste målmænd.
Landin og Green er også blandt slutrundens bedste målmænd. Foto: MARKO DJURICA / Scanpix Denmark

I det danske mål har Niklas Landin og Jannick Green stået med redningsprocenter på henholdsvis 40 og 37 i de første syv VM-kampe. Det placerer alle de fire målmænd i skæbnekampen blandt slutrundens ti bedste keepere.

Foran keeperne står et par solide forsvar, der ifølge Mikkel Hansen udgør fundamentet på begge mandskaber.

- Jeg synes, de ligesom os har et godt seks-nul-forsvar og to gode målmænd. Det er meget den samme opskrift, som vi har. De vil gerne dække seks-nul og ud fra det løbe en masse lette kontramål, siger Danmarks topscore.

Danmark og Sverige tørner sammen klokken 20.30. Inden da kan resultatet af Norges kamp have sendt Danmark i semifinalen – få overblik over scenarierne i denne artikel.

Se Danmark – Sverige direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.