Ungarn kan sikre Danmark semifinale før kamp mod Sverige

Her kan du få overblikket over mellemrunden og Danmarks vej til VM-semifinalen.

Danmark har særdeles gode kort på hånden og kan klare et nederlag i den sidste gruppekamp mod Sverige, hvor pladserne i semifinalen er på spil.

Det står klart, efter at Danmark besejrede Egypten med 26-20 - den syvende danske sejr i lige så mange kampe ved VM.

Gruppe 2

  1. Danmark 8 (+27)
  2. Sverige 6 (+15)
  3. Norge 6 (+13)
  4. Ungarn 3 (-1)
  5. Egypten 1 (-13)
  6. Tunesien 0 (-41)

Sidste spillerunde: Egypten-Tunesien, Norge-Ungarn, Danmark-Sverige

De to bedste hold går videre til semifinalerne. Ved pointlighed tæller følgende: 1) indbyrdes opgør 2) indbyrdes målscore 3) indbyrdes antal mål 4) målscore.

Kan være videre inden kampen

Norge og Ungarn spiller klokken 18, og den kamp er interessant med danske briller. Det ligger nemlig fast, at Danmark er i semifinalen, hvis Ungarn tager point fra Norge. Således vil nordmændene ikke kunne overhale Danmark.

Ét point er nok

Danmark kan nøjes med ét point mod Sverige og både sikre en plads i semifinalen og førstepladsen i gruppen.

Kan tåle at tabe

Danmark kan tåle at tabe med fire mål til Sverige - eller med fem mål, hvis Danmark laver mindst 27 mål. Dette scenarie vil sende Sverige videre som etter og Danmark som toer.

Taber Danmark med præcis 26-31, er Sverige videre, og Norge og Danmark ender med præcis samme målscore indbyrdes. Dermed vil den samlede målscore tælle, og her er Danmark 14 mål bedre end Norge. Dermed kan Danmark kun ryge ud, hvis Norge slår Ungarn med 9 mål og samtidig ender på et højere antal scorede mål end Danmark. Norge har lige nu scoret fem mål flere.

Et nederlag på seks mål eller flere sender Danmark ud, medmindre Norge sætter point til mod Ungarn.

Lodtrækning i spil

Og så er der faktisk nogle scenarier i gruppen, hvor lodtrækning kan ende med at afgøre, hvem der er skal i semifinalen.

Det er et matematisk muligt, men meget usandsynligt scenarie for Danmark, fordi det kræver et nederlag på præcis 31-26 til Sverige, samtidig med at Norge vinder med præcis 21-12 og Ungarn. Skulle det ende sådan, skal der trækkes lod om, hvorvidt Norge eller Danmark skal med Sverige til semifinalerne.

Det er et mere sandsynligt scenarie for Norge og Sverige. Hvis Sverige slår Danmark med præcis 31-26, og Norge slår Ungarn med 29-25. Læs mere her:

Mulige modstandere i semifinalen

Semifinalerne ser således ud:

  • Nr. 1 i gr. 1 - Nr. 2 i gr. 2
  • Nr. 1 i gr. 2 - Nr. 2 i gr. 1

Gruppe 1 blev afgjort mandag aften, da Tyskland slog Kroatien. Det resultat sender nemlig tyskerne og Frankrig i semifinalerne.

Hvem der bliver nummer et og to afgøres dog først i sidste spillerunde, og her ligger tyskerne umiddelbart til at tage førstepladsen. Holdene er á point, men Tysklands målscore er fem mål bedre end Frankrigs.

Tyskerne møder Spanien, mens Frankrig skal op mod Kroatien. Sidstnævnte opgør kan ses på TV 2 SPORT klokken 18.