Hansen spillede sig op mod Sverige – nu topper han VM-liste

Mikkel Hansen scorede seks mål mod Sverige. Det er nok til at bringe ham tilbage i spidsen af slutrundens topscorerliste.

En opsang fra Nikolaj Jacobsen var med til at sætte Mikkel Hansen i gang, da Danmark slog Sverige og sikrede en plads i VM-semifinalen.

- Mikkel! Nu skal du til at op i fart, og så vil jeg ikke se dig ramme de pisoverliggere hele tiden, gjaldede Jacobsen i en timeout, som du kan se herover.

Umiddelbart efter scorede Mikkel Hansen to danske mål i træk – hans første i kampen. Den danske stjerne endte som dansk topscorer med seks mål, hvilket bringer ham tilbage som slutrundens mest scorende spiller.

Mikkel Hansen har i alt lavet 53 mål ved VM, hvor gruppekampen mod Norge fortsat er hans mest målrige kamp med 14 fuldtræffere.

Topscorerliste ved VM

De mest scorende VM-spillere efter mellemrunden. 

Mikkel Hansen, 53 mål

Ferran Sole Sala, 51 mål

Kiril Lazarov, 48 mål

Magnus Jøndal, 46 mål

Youssef Ali, 46 mål

Erwin Feuchtmann, 46 mål

Uwe Gensheimer, 42 mål

Sander Sagosen, 42 mål

Mate Lekai, 39 mål

Frankis Marzo, 39 mål

Mosbah Sanai, 39 mål

På topscorerlisten er Danmarks nummer 24 to mål foran Ferran Sole Sala fra Spanien, der kun har én kamp tilbage. Den nærmeste konkurrent blandt semifinalisterne er norske Magnus Jøndal, der med 46 mål liggerne på en del fjerdeplads. Derefter følger Sander Sagosen og tyske Uwe Gensheimer med 42 mål. Det rækker til en delt syvendeplads.

- Jeg synes ikke, vi lykkedes hele vejen. Vi laver helt sikkert fejl, men især i anden halvleg spiller vi på et ret højt niveau defensivt og angrebsmæssigt. Vi kommer frem til mange gode chancer, sagde Mikkel Hansen til TV 2 efter kampen mod Sverige.

Danmarks store stjerne tager initiativ og ansvar Video: TV 2 Sport

Kæmpe forventninger

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver Mikkel Hansen karakteren fire efter præstationen mod Sverige, hvor det ud over seks mål også blev til to brændte straffekast.

- Det var lidt samme forløb som mod Egypten for Mikkel Hansen. Han manglede tempo og intensitet i starten. Han var der bare ikke rigtig. Der var skud på stolpen og ved siden af. Forventningerne er bare høje til Mikkel Hansen.

- Så kom han til gengæld flyvende i anden halvleg og spillede rigtig godt. Her fik han gang i sine oplæg, sine skud og spillede med mere fart.

I det danske mål stod Niklas Landin med en redningsprocent på 35 i kampen mod Sverige. Det forringer hans samlede redningsprocent fra 40 til 39, og dermed rykker han ned som slutrundens fjerdebedste keeper rent statistisk. Inden den sidste mellemrundekamp lå han nummer tre på den liste.