Norsk landstræner så Netflix, mens Danmark afgjorde hans VM-skæbne

Norge er klar til semifinalen ved VM takket være hjælp fra Danmark, der slog Sverige og sikrede sig selv og nordmændene en billet til Hamborg.

Omkring klokken 19.30 onsdag havde Norge og landstræner Christian Berge gjort, hvad de kunne: Besejret Ungarn.

Tilbage var der blot at håbe og heppe fra klokken 20.30. Sverige kunne nemlig med en sejr på tre eller fire mål over Danmark sende Norge ud i kulden. Eller svenskerne kunne vinde med seks mål eller mere og tage Norge med sig til semifinalerne i Hamborg.

Norge kunne også sætte deres lid til, at Danmark kun tabte med to mål eller et mål - eller at kampen endte uafgjort eller med dansk sejr.

Men den norske landstræner Christian Berge havde ingen intentioner om at følge med, mens hans og Norges VM-skæbne blev beseglet.

- Jeg skal ikke være i hallen. Jeg går i omklædningsrummet, venter på bussen og kører til hotellet. Jeg får ikke noget at gøre med det, der sker her alligevel. Jeg kommer bare til at tage den med ro på hotellet. Jeg skal se Netflix, sagde Berge ifølge VG efter sejren over Ungarn på 35-26.

Mens Christian Berge lå og hyggede sig med Netflix – for der var alligevel ”ikke noget at være nervøs for, for jeg kan ikke gøre noget,” som han udtrykte det - udfoldede et brag sig i Boxen.

Sverige kom foran med tre

Sverige var bedst i første halvleg og kom kort før pausen op på en tremålsføring, som ville sende Norge ud i en kamp om femte- og sjettepladsen i stedet for kampene om medaljer.

Også i starten af anden halvleg kom svenskerne foran med et par scoringer. Norges, Sveriges og Danmarks VM-skæbner balancerede på en knivsæg. Alle havde chancen for at tage bussen til Hamborg og semifinalerne fredag. Og alle risikerede at blive hængende i Herning og vente på lørdagens mere eller mindre ligegyldige placeringskamp.

Set med danske og norske briller fik Danmark heldigvis styr på kampen i løbet af anden halvleg og kom op på en firemålsføring. Danmark var sikkert på vej i semifinalen, for de kunne tåle at tabe med fem. For Norge så det næsten lige så lovende ud.

Vækket af jubel

Danmark slog Sverige med 30-26. Farvel til Sverige. Velkommen til Hamborg, Norge.

- Det var fantastisk. Jeg så ikke så meget af kampen, men jeg hørte jubel nede ad gangen, og så vågnede jeg. Nu skal vi ned og forsøge at slå tyskerne, sagde Christian Berge, da han og kaptajn Bjarte Myrhol mødte den norske presse uden for hotellet.

- Jeg så David Attenboroughs ”Wild Planet”, indtil jeg hørte jublen. Så deltog jeg. Der var fire minutter tilbage, tror jeg. Ting, jeg ikke kan gøre noget ved, vil jeg ikke bruge energi på, tilføjede han.

Det ændrer dog ikke ved, at de ”krammede og lykønskede” hinanden på hotellet, da det stod klart, at de var videre til semifinalen ved VM.

Går efter guldet

Og oplevelsen af at have haft skæbnen ude af egne hænder har gjort noget ved holdet, der nu kan se frem til en kamp mod Tyskland om en plads i VM-finalen.

- Vi skal selvfølgelig gå efter finalen, siger Bjarte Myrhol til NRK.

- Det er lidt anderledes nu, for nu er vi sultne efter mere. Det var vi også i Frankrig (ved VM i 2017, red.). Nu har vi lyst til ædelt metal. Siger jeg. Sander (Sagosen, holdets største stjerne, red.) siger guld, lyder det fra en grinende Myrhol.

Norge tabte VM-finalen for to år siden til Frankrig, der spillede på hjemmebane.

Nu gælder det altså endnu engang et hold med fordel af hjemmebane i form af Danmarks medværter fra Tyskland, der kommer til at nyde stor opbakning fra en fyldt Barcleycard Arena i Hamburg.

I den anden semifinale skal Danmark op mod Frankrig, der sluttede på andenpladsen i mellemrundens gruppe 1 efter tyskerne.

Danmarks semifinale spilles fredag klokken 17.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.