VM håndbold

Billetter til Danmarks semifinale er dyrere end billetterne til finalen

De danske fans kommer til at være i klart undertal ved VM-semifinalen i Hamburg Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det tyske håndboldforbund forventer mindst 1000 danske fans i Barclaycard Arena i Hamburg til fredagens VM-semifinale.

Det er en dyr fornøjelse for de danske fans, der har fået fingre i en af de eftertragtede billetter til fredagens VM-semifinaler i Tyskland.

Næsten 2500 kroner per billet koster de dyreste billetter til kampene i Barclaycard Arena i Hamburg, hvor 13.000 tilskuere vil være på plads til de udsolgte VM-semifinaler.

Til sammenligning koster de dyreste billetter til VM-finaledagen i Jyske Bank Boxen på søndag 1495 kroner plus gebyr.

Faktisk ville de danske arrangører gerne have haft endnu billigere billetter til kampene i Danmark, forklarer Jan Kampmann, der er næstformand i Dansk Håndbold Forbund, DHF. 

 - Vi har kigget meget på billetpriserne. I Danmark er det bare sådan, at hver gang vi kigger på prisen, skal vi gange beløbet med fire, fordi det er hele familien, der er afsted. I Tyskland er det lidt anderledes - der er det manden og allerhøjest manden og konen, siger Jan Kampmann til TV 2 SPORT. 

- Der har vi forsøgt at finde en balance. Vi er blevet presset til at hæve vores priser lidt, og tyskerne er blevet presset til at sænke deres. For det er jo ét mesterskab, så vi skal have et niveau, som IHF (det internationale håndboldforbund, red.) vil acceptere, siger DHFs næstformand. 

- Så det er dyrere at komme til semifinalen i Hamburg end til finalen i Danmark. Men vi tør simpelthen ikke (sætte priserne op. red.). Vi har meget fokus på, at det er hele familien, der er afsted til håndbold i Danmark, fastslår Jan Kampmann.

Dansk opbakning

Selvom Danmark i semifinalen for første gang under slutrunden skal spille uden for landets grænser, forventer spillerne dog, at de kommer til at have hjemmebane på tilskuerrækkerne.

- Jeg tror, de holder med Danmark, sagde Lasse Svan til TV 2 SPORT om de tyske tilskuere.

- Vi har selvfølgelig en masse spillere, som spiller i Bundesligaen. Så har de måske også en ide om, at de har en større chance for at slå os i en finale. Det ville være dejligt, hvis de kan hjælpe os lidt på vej, tilføjer han.

Hvis du nu tænker, at du skal have billetter til VM-finaledagen på søndag, må vi desværre skuffe dig. Der er allerede fuldstændig udsolgt. 

Til gengæld er der stadig billetter at få til lørdagens placeringskampe om VM's 5.-6. plads og 7.-8. plads i Jyske Bank Boxen.