VM håndbold

Eksperter i eufori: - Et dansk landshold har aldrig nogensinde spillet bedre

De regerende verdensmestre var chanceløse i VM-semifinalen mod Danmark, som de tabte med 38-30.

Se Danmarks VM-finale på TV 2 søndag kl. 17.30

Frankrig har i to årtier været stormagten i herrehåndbold, men fredag aften i Hamburg blev de seksdobbelte verdensmestre skilt ad.

Danmark stod i vejen for den tredje franske VM-finale i træk med spil, der bliver beskrevet som værende fra en anden planet. Spørgsmålet er, om det i virkeligheden var den bedste landskamp fra dansk side nogensinde.

- Det er helt vanvittigt, som de spiller første halvleg. Jeg tæller to fejl overhovedet. Det er sindssygt. Er det den perfekte halvleg? Det er det tætteste på, jeg har set. Hold op, en præstation, siger Daniel Svensson.

Bent Nyegaard er klar til at trække hele Danmarks kamp op som den bedste i historien.

- Et dansk landshold har aldrig nogensinde spillet bedre end det her. Det var en magtpræstation og historieskrivning. Det var så sublimt, at man bare måtte overgive sig og nyde det, man så, lyder det fra Nyegaard i hans karakterbog.

- Danmark spiller med en scoringsprocent på 79. Det kan ikke lade sig gøre. Der er aldrig blevet scoret 38 mål mod Frankrig i VM-sammenhæng. De har været suveræne siden 2000-skiftet. En fuldstændig enestående præstation.

Ekspert var rørt

TV 2 SPORT fangede landstræner Nikolaj Jacobsen kort efter kampen, hvor han udtrykte, at han var utrolig rørt over præstationen og pladsen i finalen.

Den tidligere landsholdsspiller Claus Møller Jakobsen havde det på samme måde.

- Jeg er faktisk rørt over det. Det må jeg sige. Det er utroligt flot kæmpet, og det er rygrad. Sikken indsats. De her drenge har haft så megen modgang. De stiller op med nye spillere i midtzonen defensivt, og nøglespillerne går ind og præsterer. Det var tæt på den perfekte landskamp. Jeg har aldrig set noget lignende, siger eksperten.

Der har både før og under været flere spørgsmålstegn og skadesproblemer på landsholdet.

Ingen franske modtræk

Førstevalget på højre back, Niclas Kirkeløkke, missede VM med en alvorlig skade, flere spillere har døjet med skavanker under slutrunden, og i den sidste kamp i det indledende gruppespil mod Norge blev forsvarsgeneralen René Toft muskelskadet og måtte forlade VM.

Men de mange problemer var på ingen måde til at få øje på fredag aften i Barclaycard Arena. Tværtimod.

- Frankrig står og har ingen modtræk. Alt, Danmark gør, lykkes. De prøver at spille offensivt til at starte med, og så finder Danmark stregen. De går en lille smule tilbage, og så skyder Mikkel Hansen og Lauge den i kassen, siger den tidligere landsholdsspiller Michael V. Knudsen, der var en del af ekspertpanelet i VM-studiet.

- Danmark kommer hele tiden til gode chancer, selvom de prøver at lave et modtræk. Det er virkelig frustrerende ikke at have nogen midler. Til sidst bliver det lidt opgivende. Hvad skal vi prøve? Og Danmark kører bare derudaf.

Mikkel Hansen spiller til daglig på hold med flere af de franske spillere i Paris Saint-Germain.

Så kunne fristes til at tro, at Frankrig havde chancen for at være mere end velforberedt på Hansen, der to gange i karrieren er blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller.

Men nej. Mikkel Hansen var kampens ubetinget bedste spiller med 12 scoringer og 6 assists.

- Det er en helt utrolig præstation, Mikkel leverer. Ene mand langt hen ad vejen, selvom hele holdet spiller fantastisk. De mål og frispilninger, han laver, er helt uhørt, siger Michael V. Knudsen.

Mikkel Hansen var flyvende mod Frankrig - se samtlige mål og assist fra den danske ener her. Video: Anders Masannek Jørgensen

I finalen møder Danmark enten Tyskland eller Norge. Den spilles søndag klokken 17.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.