VM håndbold

Jacobsen ændrede sin stil efter landsholdets sommertur  

Nikolaj Jacobsen er begyndt at skælde mindre ud. Det er en bevidst ændring. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Håndboldherrerne har fået meget ud af turen til Guadeloupe. Blandt andet har Nikolaj Jacobsen lært, hvornår det kan betale sig at hæve stemmen.

Der er langt mellem skideballerne, når Nikolaj Jacobsen kalder VM-holdet sammen under kampene.

Det skyldes ikke kun, at holdet i det store hele har spillet et godt VM – men også at landstræneren har ændret sin stil i sit andet år som træner. Han er simpelthen begyndt at skælde mindre ud.

- Jeg synes, vi har lært hinanden bedre at kende i forhold til slutrunden i Kroatien. Jeg ved lidt mere om, hvordan holdet reagerer og så videre. Det gode ved det her job er, at jeg lærer noget hver dag både som træner og som menneske, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

I sommeren 2018 var landsholdet på træningstur til Guadeloupe, der ligger mellem Det caribiske hav og Atlanterhavet. Ud over træninger og kamp mod det franske hold blev tiden brugt til hyggelige stunder og seriøse snakke om fremtiden.

Skaber mere ro

Det har blandt andet afspejlet sig i Jacobsens lidt mere afdæmpede stil, som blandt andre Lasse Svan værdsætter.

- Jeg synes, det er rigtig rart. Jeg synes altid, det er bedst, når man kan levere kritikken på en konstruktiv måde. Nogen har engang imellem brug for en skideballe, og det er han heldigvis stadig i stand til at kunne give, men jeg tror, det har givet en større ro på holdet. Man er ikke så usikker på, hvad han mener med det, når han står og råber, siger Svan og peger på en anden årsag til de få skideballer.

- Det var en af tingene, vi snakkede om på Guadeloupe. Og så snakkede vi om, at vi skal sætte lidt større krav til os selv. Især på træningsbanen var der en lidt for let stemning. Det er blevet væsentligt bedre, og det hænger måske lidt sammen med, at Nikolaj ikke behøver at råbe så meget mere.

Med den pointe rammer Lasse Svan hovedet på sømmet. For Nikolaj Jacobsen betyder indstillingen mere end præstationen.

- Det er sjældent, jeg skælder ud, når man laver en fejl eller brænder et skud. Men indstillingen skal være på plads, siger Nikolaj Jacobsen.

Fredag mødes Danmark og Frankrig for første gang siden venskabskampene i sommer.

Se VM-semifinalen direkte på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 17.30.