VM håndbold

Lindberg nåede aldrig at sige farvel - gensyn med hjemmebane gav gåsehud

Hans Lindberg nåede at spille ni år i Hamborg, inden klubben i 2015 gik konkurs.  Patrik Stollarz / Scanpix Denmark

Barclaycard Arena i Hamborg dannede fredag rammen om to VM-semifinaler, men for Hans Lindberg var det samtidig et gensyn med sin tidligere hjemmebane.

Se Danmarks VM-finale søndag fra klokken 17.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.

13.000 tilskuere var fredag aften vidne til, at Danmark spillede sig i VM-finalen. 

Blandt de mange tilskuere sad landsholdsspilleren Hans Lindberg, der blev skadet i den første VM-kamp og først er skiftet ind i truppen igen til finalen

Det var virkelig underligt at komme ind, og det giver da også lidt gåsehud

Hans Lindberg

På lægterne i Hamborg kunne Lindberg ikke bare nyde Danmarks sejr, men også udsigten over sin hjemmebane igennem de ni år, han repræsenterede HSV Handball. 

Men i januar 2016 stoppede tiden i klubben pludseligt, da de midt under EM i Polen blev begæret konkurs og ikke længere var en del af tysk tophåndbold. 

- Det er meget, meget mærkeligt. Jeg har ikke været her siden, vi spillede den sidste kamp i december i 2015. Det var virkelig underligt at komme ind, og det giver da også lidt gåsehud, siger Hans Lindberg til TV 2 SPORT. 

- Jeg må sige, at den er rimelig speciel for mig. Det har været min hjemmebane i ni år. Det fik en underlig afslutning. Jeg var til slutrunde i Polen, da jeg fik at vide, klubben var gået konkurs, så jeg har aldrig nået at få en afslutning eller sige farvel til fansene, siger den danske fløjspiller. 

Det var i 2007, at Hans Lindberg skiftede Danmark og Viborg ud med Tyskland og Hamborg. I millionbyen bemærkede den danske stjerne sig med 483 mål fordelt på 164 kampe. 

I 2011 var danskeren med til at vinde det tyske mesterskab, og to år senere Champions League. Lindberg nåede blandt andre at spille sammen med stjernespillere som Domagoj Duvnjak, Igor Vori og Joan Canellas. 

- Det er lutter gode minder. Det var en dejlig tid, hvor jeg har vundet mange sjove kampe og lidt nederlag. Men der er mange rigtig gode minder, siger Hans Lindberg. 

Da HSV Handball blev begæret konkurs, og Hans Lindberg pludselig var arbejdsløs, valgte han i stedet at skrive kontrakt med Füchse Berlin, hvor han fortsat har sin daglige gang. 

Lindberg og resten af håndboldherrerne spiller VM-finale søndag klokken 17.30. Finalen vises på TV 2, hvor der er optakt fra klokken 12.35.