VM håndbold

Nikolaj Jacobsen forklarer, hvorfor han var rørt efter triumf

Danmarks landstræner havde svært ved at sætte ord på semifinalesejren over Frankrig i Barclaycard Arena i Hamborg.

Se Danmarks VM-finale søndag fra klokken 17.30 på TV 2 og TV 2 PLAY. 

For første gang siden 2013 skal Danmark på søndag spille VM-finale, og for første gang nogensinde kan Danmark på søndag blive verdensmester i herrehåndbold. 

Det står klart, efter de danske håndboldstjerner fredag aften besejrede Frankrig med 38-30 i en semifinale, hvor Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, fra sidelinjen kunne nyde en storspillende dansk offensiv. 

At jeg selv kan få oplevelsen er noget, der også rører mig rigtig meget

Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen, prøv at sæt nogle ord på det her. 

- Det kan jeg ikke. Jeg er virkelig rørt lige nu. Det kan jeg ikke, siger Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, til TV 2 SPORT. 

Landstræneren besøgte efter en tur i omklædningsrummet TV 2's studie, hvor han fik muligheden for at sætte nogle ord på det, han ikke var i stand til i minutterne efter sejren. Her var det tydeligt, at det faktum, at Danmark nu er sikret en medalje, betyder meget for Nikolaj Jacobsen, der hverken som spiller eller landstræner har vundet noget i rødt og hvidt. 

- Jeg har haft mange dårlige oplevelser med landsholdet og haft fornøjelsen af at skulle tage tidligt hjem nogle gange. I må ikke misforstå mig, for vi skal gå efter at vinde guldet, men det er første gang, jeg vinder noget med landsholdet. 

- At jeg selv kan få oplevelsen er noget, der også rører mig rigtig meget. Jeg ved også bare, hvor meget det betyder for min familie. De har været igennem rigtig meget også, og mine børn bliver slæbt med til Tyskland igen, fordi deres far har nogle ambitioner, siger Nikolaj Jacobsen. 

Jacobsen brugte også tiden på at hylde alle de frivillige kræfter i Danmark, der både arbejder hårdt under slutrunden, men også i dagligdagen ude i landets mange håndboldklubber.

- Der er en masse mennesker i Danmark, der leverer et fantastisk stykke arbejde - frivillige mennesker, der møder op i store og små klubber og sørger for, at vores børn får en ordentlig håndboldopdragelse. Alle de ting går igennem hovedet. 

Landsholdet var foran fra kampens første scoring og nåede aldrig at komme i problemer. Midtvejs i 2. halvleg var føringen helt oppe på 10 mål, inden franskmændende pyntede lidt på resultatet i de sidste minutter, hvor sejren var sikret. 

Danmark kan nu sætte kursen tilbage mod Boxen i Herning, hvor de på søndag skal spille finale mod enten Tyskland eller Norge. Den kamp bliver spillet senere fredag. 

Danmark er i VM-finalen 2019 Video: TV 2 SPORT