Håndbold

Nikolaj Jacobsen har planen klar: Sådan slår vi Frankrig

Det danske forsvar bliver helt afgørende for, om Danmark går i VM-finalen, siger den danske landstræner. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Når Danmark møder Frankrig i semifinalen ved VM, så får det danske forsvar en nøglerolle.

En kendt talemåde går på, at angreb vinder hjerter, mens forsvar vinder trofæer.

Det lader til, at landstræner Nikolaj Jacobsen har styr på den talemåde forud for kampen mod Frankrig, når han slår fast, hvad det vigtigste bliver.

- Vores forsvar. Med den fysik, som franskmændene kan komme med og med de skytter, som de har, så skal vi have vores forsvar op og stå, siger han. 

Danmark har udvalgte fokuspunkter

I turneringen har Danmark været flittigt scorende, og det er blevet til imponerende 31 mål i gennemsnit i de otte kampe. Blandt andet efter storspil af Rasmus Lauge. Men han ved også, at det er defensiven, der skal stå sin prøve mod Frankrig.

- Vores fokus er selvfølgelig, at vi skal have styr på deres angrebsspil. De har så mange forskellige strenge at spille på og en masse verdensklassespillere. Det bliver svært at dæmme op for det hele, men vi har nogle fokuspunkter, hvor vi ligesom forsøger, om vi ikke kan indskrænke dem lidt til det, vi gerne vil have, siger han.

For at forsvaret skal fungere, kræver det også en god præstation af Niklas Landin og Jannick Green i målet.

- Jeg håber, at vi er bedre på målmandspositionen, for det er tit meget afgørende, siger landstræneren. 

Før kampen mod franskmændene har Niklas Landin en redningsprocent for hele turneringen på 39, mens den franske førstemålmand Vincent Gerard har stået med en redningsprocent på 37. 

- Som altid mod Frankrig, der er yderst fysisk store, så forventer jeg mig en rigtig hård kamp. Det er et hold med stor fysisk styrke, og det er noget, som man virkelig skal være klar på at stå imod – i hvert fald i forsvarsdelen, siger Niklas Landin.

Frankrig er et komplet hold

Det franske landshold har en decideret skræmmende statistik før kampen mod Danmark. Holdet har nemlig vundet guld ved hele fire af de seneste fem verdensmesterskaber, og de er da også forsvarende verdensmestre.

Selvom holdet har været igennem et generationsskifte, hvor flere rutinerede kræfter er blevet erstattet af yngre spillere, så er det stadig en skræmmende modstander, der venter Nikolaj Jacobsens tropper.

- De har så hulens mange dygtige spillere. Vi kan bare kigge på dem, der ikke er til stede i turneringen. Så er det altså en voldsom bredde, de har, siger han.

Franskmændenes bredde gør også, at det danske landshold skal være klar til at omstille sig på de forskellige taktiske greb, franskmændene har.

- De kan mange ting. De kan dække op på mange forskellige måder. De kan spille med tre venstrehænder, uden at det generer dem. De har et fysisk stærkt forsvar, der kan dække på flere måder. Så der venter os en kæmpe udfordring, siger Nikolaj Jacobsen.

Se Danmark - Frankrig direkte på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 17.30.