VM håndbold

Norsk profil forventes ude af VM-finale mod Danmark

Fysioterapeuten hos det norske landshold mener ikke, det er særlig sandsynligt, at Magnus Abelvik Rød bliver klar til kampen mod Danmark.

Se Danmarks VM-finale på TV 2 søndag kl. 17.30.

Norge står til at blive alvorlig svækket i VM-finalen mod Danmark på søndag.

21-årige Magnus Abelvik Rød, som har overtaget startpladsen på højre back, måtte udgå to gange af semifinalen mod Tyskland. Første gang viste sig ikke at være så slemt, men anden omgang var i et så grimt uheld, at han måtte hjælpes fra banen.

Efter kampen gav holdets fysiotereapuet Harald Markussen en midlertidig status på Rød, og den var ikke positiv.

- Han fik først et trælår, som ikke var så voldsomt, og han kunne spille videre. Derefter fik han sandsynligvis en forstrækning i baglåret. Sådan nogle skader undersøger man løbende for at finde en prognose. Normalt siger man, at det tager alt fra 7 til 50 dage at komme sig over. Det er meget forskelligt, men det bliver svært med to dages pause.

- Jeg vil mene, at det ikke er særlig sandsynligt, at han kan spille. Hvis det mod forventning viser sig at være en krampe, så kan det lade sig gøre. Men de første undersøgelser viser, det er en forstrækning, siger Markussen til TV 2 Norge.

Magnus Abelvik Rød var tydeligt i smerter, da fysioterapeuten forsøgte at røre ved nordmandens lår.

Mærker noget i låret

Magnus Abelvik Rød har fået en opblomstring i løbet af turneringen, og han er holdets tredjemest scorende med 41 mål. I semifinalen blev han kåret til kampens spiller af de norske medier. Derfor vil det være et stort tab for holdet, hvis han ikke bliver klar.

Sådan oplevede han selv hændelsen, da han måtte udgå anden gang:

- Jeg satser i situationen og mærker så, at der sker noget i låret. Heldigvis var det ikke knæet, men jeg kan ikke sige så meget endnu.

Hvordan har benet det?

- Det er lidt ødelagt lige nu, men nu må vi se, hvordan det er i morgen, siger han til TV 2 SPORT.

Hvis Rød ikke bliver klar til VM-finalen forventes det, at Eivind Tangen starter på højre back. Det var også ham, der var førstevalg på positionen, da Norge begyndte turneringen.

Norge vandt 31-25 over Tyskland i semifinalen.