VM håndbold

Nyegaards karakterbog: - Mindes ikke bedre præstation af en spiller

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter VM-semifinalen mod Frankrig.

Se Danmarks VM-finale på TV 2 søndag kl. 17.30

Danmark var fuldstændig suveræn i VM-semifinalen mod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Der nåede aldrig at være rigtig spænding i kampen, som endte med 38-30 til Danmark. Cifrene er i sig selv helt unikke, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Der er aldrig blevet scoret 38 mål mod Frankrig i VM-sammenhæng. Og de har ellers været suveræne siden 2000-skiftet.

- En fuldstændig enestående præstation. Et dansk landshold har aldrig nogensinde spillet bedre end det her. Det var en magtpræstation og historieskrivning. Det var så sublimt, at man bare måtte overgive sig og bare nyde det, man så, lyder de rosende ord fra Nyegaard.

Danmark leverer en suveræn præstation og er i VM-finalen efter at have lammetævet Frankrig. Video: Anders Masannek Jørgensen

Udover Mikkel Hansens magtdemonstration mod Frankrig har én anden person også haft afgørende indflydelse på forvandlingen på det danske landshold. Landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Jeg synes, han er fader til den forvandling med landsholdet. Det udtryk, landsholdet har fået, er hans fortjeneste. På det faglige plan er han hysterisk dygtig. Så meget struktur og gennemtænkt håndbold. Når han så får nogle af de bedste spillere til at udføre det, så er det vildt.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen.

Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 1

Han nåede aldrig at få fat eller komme i gang. Han var dog hurtig til at få fat i boldene og spille den op på midten, hvilket gav scoringer i tomt mål.

Jannick Green: 4

Han står på 33 procent. Det var en rigtig fin præstation, og han reddede en bold med det samme. Han vokser stille og roligt i turneringen. Især fra fløjene var han stærk og ventede længe med sine parader.

Magnus Landin: 6

Han scorer på alt, hvad han får tilbudt. Han er stadig meget stabil i den danske defensiv, selvom han også var under pres. Det er ekstraordinært, at han kan blive ved med at sætte boldene i mål. Specielt kampens betydning taget i betragtning.

Mikkel Hansen: Kampens spiller

(I kampen mod Norge sprængte han skalaen med et 7-tal, men denne kamp var uden sammenligning, mener Nyegaard, og giver ham derfor ingen karakter)

Han scorer 12 mål og laver 6 assists. Han gør fuldstændig, hvad der passer ham. Han var outstanding. Jeg mindes ikke at have set en spiller, der har spillet en bedre kamp. Det var fuldstændig vildt. Hans overblik, vision, teknik. Han gør det med en lethed, og som om det ikke koster ham ressourcer, fordi han er så teknisk verdensklasse.

Nikolaj Markussen: UB

Kom ikke på banen.

Rasmus Lauge: 6

Han spiller også en vild kamp. Laver et par tekniske fejl, men han har en magisk evne til at finde Zachariassen. Han er ikke Mikkel, men vi er deroppe af. Han spillede med en autoritet som sjældent set.

Morten Olsen: 6

Hold nu op, en teknik! Når han er i det humør, så tilhører han eliten. Hans håndboldhoved er så godt. Skudrepertoire og evne til at se tingene og skabe sammenhæng er formidabelt. Det bringer minder frem om OL-finalen.

Casper U. Mortensen: UB

Kom ikke på banen.

Mads Mensah Larsen: 4

Han startede inde sammen Mikkel og Lauge. Han binder tingene fantastisk godt sammen. Han er enorm vigtig for holdet. Ligesom Olsen er han ajour med alle strukturer og kombinationer i angrebet, fordi han har arbejdet sammen med Jacobsen i mange år.

Nikolaj Øris: UB

Kom ikke på banen.

Lasse Svan: 6

Lige meget hvad du smider hen på ham, går han på alt. Selvom han ikke er inde i kampen afslutningsmæssigt i begyndelsen, så var han iskold, da han fik muligheden. De danske fløje er nærmest 100 procent. Vigtigt for holdet, at der er de trusler.

Johan Hansen: UB

Kom ikke på banen.

Henrik Toft: 4

Han er ved at komme i gang. Når Danmark skal spille finale, er det vigtigt, at Toft fik god kamptræning. Der er masser af kvalitet på Toft. Men hovedsageligt var han en del af forsvarsarbejdet, og det var ikke i top i dag. Jeg hæfter mig ved, at han kunne spille i næsten 30 minutter. Det lover godt for finalen.

Anders Zachariassen: 6

Han spiller sin klart bedste landskamp til dato, og det er en passende dag at gøre det. Han var en evig kilde til uro bag et fransk forsvar, som aldrig fandt ud af, hvor han var henne. Hold op, hvor var han med i meget - og dygtig. Startede også godt på forsvarsdelen.

Simon Hald: UB

Kom ikke på banen.

Henrik Møllgaard: 4

Jeg sad og bævede lidt, da han skulle tapes op under opvarmningen, men det gik godt. Han er stadig et godt omdrejningspunkt med flere parader. Lige på grænsen til et 5-tal. Stor præstation.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 6

Kald ham geni eller arkitekt. Det aftryk, han har sat på holdet, er helt vildt. Der har været rokeret så meget rundt, fordi Danmark har haft de skader. Ingen havde han forestillet sig det her scenarie. Danmark er ved at synliggøre, at angreb kan vinde mesterskaber. For angrebsspillet er helt ekstraordinært. Det er en model af Nikolaj Jacobsen.

Han har siddet og analyseret på alle de her spillere, så er han helt vildt forberedt. Han kender hver en detalje af dem. En mageløs præstation. Noget af det bedste trænerarbejde, jeg har set i nyere tid.