VM håndbold

- Tyskerne har hele tiden heppet på vores modstander, siger fransk målmand

- Vi ved allerede, at tilskuerne kommer til at holde med Danmark, siger Frankrigs målvogter Cyril Dumoulin. Patrik Stollarz / Ritzau Scanpix

De danske spillere tror, at de tyske fans i Hamborg kommer til at holde med Danmark, og det er en fransk målvogter enig i inden VM-semifinalen.

Se Danmark - Frankrig direkte på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 17.30.

For første gang ved dette VM kommer Danmark til at spille en kamp uden for den danske grænse, når de møder Frankrig i semifinalen i Hamborg.

Ni ud af 16 danske spillere stifter ugentligt bekendtskab med tyske håndboldhaller i Bundesligaen. Derudover har landstræner Nikolaj Jacobsen siden 2014 stået i spidsen for Rhein-Neckar Löwen, som han har ført til Bundesliga-titlen i 2016 og -17.

Derfor bliver Barclaycard Arena i Hamborg ikke noget nyt bekendtskab for størstedelen af den danske stab, og måske kommer de ligefrem til at føle sig hjemme her. Om det bliver tilfældet, afhænger også af det tyske publikum.

- Jeg tror, de holder med Danmark, siger den danske landsholdsfløj Lasse Svan, som til daglig spiller for Flensburg-Handewitt, til TV 2 SPORT.

- Vi har selvfølgelig en masse spillere, som spiller i Bundesligaen. Så har de måske også en ide om, at de har en større chance for at slå os i en finale. Det ville være dejligt, hvis de kan hjælpe os lidt på vej, tilføjer han.

Fransk målvogter: De har været imod os fra begyndelsen

Også Svans klubkammerat Anders Zachariassen peger på, at de tyske fans kommer til at kunne genkende de fleste af de danske spillere fra Bundesligaen.

Til sammenligning har Frankrig ingen spillere fra Bundesligaen.

Under hele turneringen har det franske landshold spillet sine kampe i Tyskland først i Berlin og siden i Köln, og fælles for arenaerne har været, at de ikke har fået hjælp af de tyske fans på tribunen. Derfor forbereder de sig på det samme mod Danmark.

- Vi ved allerede, at tilskuerne kommer til at holde med Danmark, siger Frankrigs målvogter Cyril Dumoulin.

Hvordan ved du det?

- Fordi sådan har det været lige fra begyndelsen af turneringen. Tyskerne har hele tiden heppet på vores modstander.

Tysk hal stiller større krav til danskerne

Tysk opbakning eller ej så bliver kulissen ikke den samme som i Royal Arena og Jyske Bank Boxen. Det erkender de danske spillere.

- Vi skal sætte et lidt større krav til os selv om at få den gejst med, som måske kom lidt automatisk med publikummet i Herning, siger Anders Zachariassen.

- Man skal være der lidt mere mentalt og være indstillet på at hive hinanden op. Når vi spiller i Boxen eller i Royal Arena, er det bare kommet naturligt med den opbakning, vi har fået. Så håber jeg da også, at der sidder et par røde trøjer derude, siger Simon Hald.

Arenaen i Hamborg var hjemmebanen for HSV, som gik konkurs i 2016. Dengang spillede danske Hans Lindberg og Casper U. Mortensen på holdet.