VM håndbold

Danmark fik en overraskelse, da de så kampen mod Norge på video

Det danske landshold var ikke lige så gode, som de troede, til at dæmme op for kontrascoringer i det seneste opgør mod Norge.

Der var rigtig mange ting, der virkede for Danmark, da de slog Norge i gruppefinalen ved VM.

Én af dem var at bremse den norske kontramaskine. Eller til dels i hvert fald.

For som optakt til landenes møde i VM-finalen har det danske hold brugt tid på at gense sejren på video. Og her kunne Rasmus Lauge og resten af holdet konstatere, at Norge faktisk scorede otte gange på kontraangreb i løbet af kampen. 

- Det var overraskende, for den følelse, vi sad med, var, at vi fik stoppet dem. Så der er stadig plads til forbedring. Specielt i de halve chancer, hvor jeg havde en mand hængende på mig, og hvor jeg afsluttede, fordi jeg troede, jeg ville få frikast. For så ligger bolden kort efter oppe i den anden ende, siger Lauge til TV 2 SPORT og bakkes op af fløjen Magnus Landin.

- Vi havde en følelse af, at vi fik holdt dem nede i deres kontrafaser, som de er så dygtige til. Alligevel lavede de en masse mål. Så hvis vi igen kan forsøge at holde dem nede i kontraen og få dem til at kæmpe for alle mål, så kommer det til blive en fordel for os.

Få løbeskoene på

Kontraangreb er det norske landsholds store våben. I VM-turneringen har de lavet 69 mål på den måde, og det er flest af alle hold. Til sammenligning har Danmark lavet 49 mål via kontra.

Specielt i storkampene mod både Sverige og Tyskland var de norske spillere dygtige til at få mål på kontraangreb. Ifølge Mads Mensah Larsen er det der, Norge skiller sig ud fra andre hold.

- Vi lærte, det var en god idé at få løbeskoene på og komme hjem i hulen og spille med få fejl. For det er der, de er dygtigst, fortæller bagspilleren.

Om det lykkedes Danmark at begrænse de norske kontrascoringer kan du se søndag klokken 17.30 på TV 2.

Inden da har du mulighed for at blive helt opdateret til kampen via TV 2 Håndbolds seneste podcast.