VM håndbold

Møllgaard skuffet og rystet over Frankrig: - Der kom ikke en skid

Henrik Møllgaard mindes ikke at have set Frankrig blive klædt af, som holdet blev i VM-semifinalen mod Danmark.

Den 34-årige forsvarsspecialist Henrik Møllgaard skabte bekymrende miner hos danske håndboldfans, da han i minutterne op til VM-semifinalen mod Frankrig var forbi landsholdets fysioterapeut flere gange.

Møllgaard formåede dog at blive klar til kampstart, og så er resten næsten historie. Danmark knuste de regerende franske verdensmetre med 38-30 og spillede sig i VM-finalen mod Norge.

De skiftede Nikola Karabatić ind for at stå i forsvaret, men der kom ikke en skid

Henrik Møllgaard

Sidste sommer vendte Møllgaard hjem til dansk håndbold efter tre år i den franske storklub Paris Saint-Germain. Derfor har han et indgående kendskab til mange af de franske landsholdsspillere både fra klub- og landshold, og han var overrasket over den franske indstilling i VM-semifinalen.

- Jeg er overrasket over, der kommer så lidt fra Frankrig i starten af anden halvleg. At de ikke bare har ild i øjnene og har været ude og flå omklædningsrummet fra hinanden. Det var det, jeg havde forventet. Jeg kunne se, de skiftede Nikola Karabatić ind for at stå i forsvaret, men der kom ikke en skid. Det var jeg egentlig lidt skuffet over.

- Med ti minutter tilbage fører vi med seks mål. At de ikke ryger op i et 3-3-forsvar og forsøger at lægge pres på Danmark. Det ved de fungerer, men der kom ingenting. Det var jeg faktisk lidt rystet over, sagde Møllgaard til TV 2 SPORT efter kampen.

Franske Nedim Remili havde også selv svært ved at forklare, hvad der lige gik galt. Danmark var tilsyneladende bare bedre på dagen.

- Vi var allerede bagud med seks ved pausen, og vi tabte næsten med 10 mål. Vi var ikke til stede i kampen. De spillede deres spil, som de har gjort i hele turneringen, og vi kunne ikke ændre deres spil. Vi fik ikke afsluttet godt nok. Mikkel scorede 12 mål, så vi var ikke forberedt, sagde franskmanden.

Frankrig blev 'afmonteret'

Fra første til sidste minut havde Danmark fuldstændig styr på franskmændene, og sejren kom aldrig i fare, da Danmark først fik opbygget et solidt forspring. Danmark stod i vejen for den tredje franske VM-finale i træk med spil, der blev beskrevet som værende fra en anden planet. Hos eksperterne vakte det efter kampen stor begejstring.

- Det er helt vanvittigt, som de spiller første halvleg. Jeg tæller to fejl overhovedet. Det er sindssygt. Er det den perfekte halvleg? Det er det tætteste på, jeg har set. Hold op, en præstation, sagde Daniel Svensson, mens Bent Nyegaards i sin karakterbog var klar til at trække hele Danmarks kamp op som den bedste i historien:

- Et dansk landshold har aldrig nogensinde spillet bedre end det her. Det var en magtpræstation og historieskrivning. Det var så sublimt, at man bare måtte overgive sig og nyde det, man så.

Frankrig havde ganske enkelt ikke nogen modtræk mod den danske magtdemonstration, var Henrik Møllgaards egen vurdering fra sin position på banen.

- Vi spiller fantastisk. Jeg kan ikke huske at have set et hold, der har afmonteret Frankrig på den her måde. Det er næsten det bedste franske hold, jeg nogensinde har set. Det er helt vanvittigt. Jeg ved godt, de mangler redninger, men sådan som vi spiller angreb, så behøver vi heller ikke ret mange redninger for at vinde håndboldkampe.

Samtidig slog forsvarsspecialisten fast, at han var mere fortrøstningsfuld med hensyn til sin skade.

- Bentøjet har det fint, og humøret har det endnu bedre. Jeg var nervøs for, om jeg overhovedet kunne gå videre. Vi havde nok fået tapet benet hårdt nok op. Der troede jeg faktisk, det var slut, så det var rart at få lidt blod i benene igen. Og så gik det faktisk udmærket.

Én angrebsåbning var løsningen

Landstræner Nikolaj Jacobsen var efter kampen rørt, mens han i starten kæmpede med at finde ord, der kunne beskrive semifinalesejren. For første gang siden 2013 skal et dansk landshold igen spille VM-finale i håndbold, og bag succesen er også en masse tid foran computeren med video og samtaler med assistenttræner Henrik Kronborg.

- Henrik er også rigtig skarp. Så på den måde får vi set mange ting. Nogle gange skal man lede i værktøjskassen, men mod Frankrig opfinder vi jo ikke den dybe tallerken. Der er ingen grund til at lave noget om, der virker, og vi spiller stort set hele anden halvleg med én angrebsåbning. Men den virker. Så længe de andre ikke løser det, så har min filosofi altid været, at man bliver ved. Det kunne de heldigvis ikke.

- Vi spiller en kamp på et utrolig højt niveau. Vi er utrolig disciplineret i alle ting, vi laver. Vi vælger stort set de rigtige løsninger angrebsmæssigt i samtlige angreb. Der spilles med god ro og tålmodighed, mens tingene bygges op, lød det fra landstræneren.

Se VM-finalen Danmark-Norge på TV 2 og TV 2 PLAY søndag fra klokken 16.10.