VM håndbold

Norge i kovending - stor profil i spil til VM-finalen

Magnus Abelvik Rød har det meget bedre i baglåret, dagen efter han måtte udgå af VM-semifinalen med en skade.

Det norske landshold er vågnet op til gode nyheder.

For håndboldherrerne ser alligevel ud til at kunne stille i stærkeste opstilling i VM-finalen mod Danmark på søndag.

Magnus Abelvik Rød var lørdag igennem en MR-scanning med sit venstre lår, efter han udgik af fredagens semifinale med først et trælår og siden det, der lignede en forstrækning.

- Undersøgelsen viser en lille skade i den nederste del af musklen på forsiden af låret. Hvilket stemmer overens med et trælår. Der ser ikke ud til at være nogen forstrækning i baglåret.

- Han er stadig i bedring, men lægestaben vil ikke afgøre, om han kan spille finalen før en ny test af spilleren søndag, skriver det norske håndboldforbund i en pressemeddelelse.

Dermed stemmer det overens med meldingen, der kom fra den norske landsholdslæge lørdag formiddag.

- Det ser meget bedre ud. Det er usikkert, om han kan spille søndag, men det er en mulighed, siger landsholdslægen Thomas Torgalsen til TV 2 Norge.

Det vakte også stor glæde hos Rød selv.

- Det er meget bedre nu. Det ser lovende ud. Jeg får alt mulig behandling for at blive klar. Jeg skal gøre alt for at spille den finale. Det er der ingen tvivl om. Så længe der ikke er fare for, at jeg bliver mere skadet, er det godt, siger han.

Frygtede forstrækning

21-årige Rød har fået sit store internationale gennembrud i løbet af VM. Han har ikke blot overtaget startpladsen på højre back. Han er også den tredjemest scorende spiller for Norge ved VM og blev af de norske aviser kåret til kampens bedste spiller i semifinalen mod Tyskland.

Derfor så det ud til at være et alvorligt tab for holdet, da han måtte udgå med knap 10 minutter tilbage af opgøret.

Efter kampen fortalte holdets fysioterapeut, at der med stor sandsynlighed var tale om en forstrækning. Hvilket ville betyde, at Rød skulle sidde ud i alt fra 7 til 50 dage.

Men da Rød vågnede lørdag, tydede det mere på, at smerterne i baglåret skyldtes noget andet.

- Det ser ud som om, at smerterne i baglåret var krampe. De er væk nu, og vi kan ikke se en skade på musklen. Han har mange smerter nu fra trælåret. Det spillede han dog fint med, efter han fik det i går (fredag, red.), så jeg tror på det, siger Torgalsen.

VM-finalen mellem Danmark og Norge spilles søndag klokken 17.30 og vises på TV 2.