VM i håndbold 2023

Far og verdensmester: Mikkel Hansen turde ikke håbe på bedre start på året

Det er en stor oplevelse for Mikkel Hansen at blive verdensmester på hjemmebane, men han fastslår, at det var større, da han blev far.

Topscorer ved VM og en verdensmestertitel.

Mikkel Hansen kunne nærmest ikke have ønsket en bedre turnering, hvor det endte med en dansk storsejr i finalen over Norge.

Dermed fik han og resten af holdet fjernet den grimme plet fra to VM-finalenederlag i 2011 og 2013.

- Det kunne ikke være skrevet meget bedre. Det er noget, man drømmer om som helt ung at vinde VM på hjemmebane. VI har været tæt på mange gange, hvor vi har fået en røvfuld. Men i hele turneringen har vi haft et mentalt og taktisk overskud i både defensiven og offensiven, siger han til TV 2 SPORT.

Det er første gang i historien, at et dansk herrelandshold i håndbold vinder VM-guld. Men på trods af den unikke præstation, oplevede Mikkel Hansen noget personligt større i begyndelsen af året.

- Jeg har fået en søn med min dejlige kæreste. Der er ting, der er større i livet end håndbold. Jeg tror alle forældre kan snakke med om, at det er en kæmpe oplevelse. Det var større end det her. Jeg turde ikke håbe på en bedre start på 2019. Vi har fået en dejlig søn, og jeg står her med guld, lød det fra en glad Hansen.

Det er 12. gang, at det danske herrelandshold gennem historien får medalje ved en slutrunde. Mikkel Hansen blev topscorer med 72 mål. Det var 13 flere end Magnus Jøndal på andenpladsen.

Danmark vandt VM-finalen over Norge med 31-22. 

Se det følelsesladede øjeblik da den historiske bedrift kom i hus. Video: Anders Masannek Jørgensen