Mikkel Hansen tog hjem til familien efter hver kamp ved VM

En familieforøgelse og et verdensmesterskab er, hvad Mikkel Hansen har fået ud af den første måned i 2019.

Se guldfesten mandag fra 12.35 på TV 2

Fire dage før starten på VM blev Mikkel Hansen far. 

Den danske stjernespiller forlod landsholdslejren for at være med til fødslen og tilbringe tid sammen med familien. Dagen efter ankomsten af sønnen Eddie Max vendte Hansen tilbage og kunne igen rette fokus på den slutrunde, der søndag aften sluttede med et dansk VM-guld. 

Efter hver kamp, vi spillede herhjemme, var jeg hjemme ved familien og fik lov til at sove der

Mikkel Hansen

Men den nybagte far har ikke været sammen med landsholdet hele tiden under VM, fortæller han til TV 2 SPORT. 

- Jeg synes, at Nikolaj (Jacobsen, red.) har været god til at give mig fri. Efter hver kamp, vi spillede herhjemme, var jeg hjemme ved familien og fik lov til at sove der og være sammen med dem, siger Mikkel Hansen. 

- Efter fødslen havde jeg også nogle dage, hvor jeg kunne slappe af og være sammen med dem, der betyder meget for mig. Jeg synes, jeg har prøvet at være den bedste version af mig selv, når jeg var sammen med dem, og når jeg var her, siger PSG-spilleren videre. 

Det er ikke kun Mikkel Hansen, der i løbet af januar har forøget familien. Også Nikolaj Øris forlod i løbet af slutrunden landsholdslejren for at blive far for anden gang. Landstræneren fortæller, at han også fik lov til at bruge tid med familien. 

- Jeg har været helt afslappet omkring det. Jeg har mærket, at spillerne har været fokuseret og målrettet, og når man vinder, så er alt lettere, siger Nikolaj Jacobsen. 

Mikkel Hansen kan nu rejse hjem til familien med en VM-titel og en kåring som slutrundens mest værdifulde spiller. 

- Det er lidt nemmere at komme hjem til familien og argumentere for, at det er en god idé, jeg skulle spille slutrunde, siger danskeren. 

PSG-danskeren og resten af det danske landshold bliver søndag aften hyldet i Herning, og mandag går turen til Rådhuspladsen i København, hvor fejringen fortsætter. 

Se de danske håndboldhelte løfte symbolet på titlen som verdensmestre. Video: Anders Masannek Jørgensen