Nyegaards karakterbog: De var statister i dansk magtdemonstration

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter VM-finalen mod Norge.

Se guldfesten mandag fra 12.35 på TV 2

Det danske landshold begejstrede igen h√•ndboldfansene, da de i finalen fulgte op p√• pragtpr√¶stationen i semifinalen.

Mod Norge vandt Danmark med de suveræne cifre 31-22, og sejren var aldrig reelt i fare, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det var en magtdemonstration. De var ikke i n√¶rheden af Danmark p√• nogen omr√•der. Danmark spiller s√• effektfuldt, at det bliver smukt.

- Norge stod og kiggede p√•, at Danmark spillede h√•ndbold. Det var fuldst√¶ndig forrygende med s√• f√• fejlmomenter, men det smukke var jo, at Danmark p√• angrebsdelen spillede de samme variationer hele tiden. Det norske forsvar var reelt statister.

Det er dog ikke kun angrebet, som Nyegaard roser hos det danske hold. Forsvaret spillede sig også op i finalen, og det udgjorde den store forskel.

- Det danske forsvar var forrygende med M√łllgaard og Zachariassen. S√• har du kombinationen af et formidabelt angrebssspil med autoritet og en defensiv som ogs√• rammer toppunktet. Det er et forbandet godt forberedt dansk landshold, der m√łder op til det her. Det er selvf√łlgelig en ros til Nikolaj Jacobsen, siger h√•ndboldeksperten.

Herunder f√łlger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstr√¶ner Nikolaj Jacobsen.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - H√ėJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE S√Ö GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bed√łmmelse

Niklas Landin: 5

- Han skulle lige i gang, men s√• tog han for alvor fat efter et kvarters tid. Derfra var han tilbage i en rigtig Landin-stil. Det var overbevisende b√•de p√• lang-, streg- og fl√łjskud. Den eneste, han ikke kunne styre, var J√łndal. Men en overbevisende indsats.

Jannick Green: UB

Fik ikke nok minutter.

Magnus Landin: 5

Han bekr√¶fter bare igen-igen, at han har f√•et et us√¶dvanligt gennembrud, og det fortsatte i dag. Han tillader sig at br√¶nde en enkelt, men ellers var han i fremgang, ligesom han har v√¶ret gennem hele turneringen.

Casper U. Mortensen: UB

Fik ikke nok minutter.

Mikkel Hansen: 5

Han fortsatte i samme spor. Han lavede s√• mange eminente ting b√•de p√• assist og p√• skud. S√• havde han en periode, hvor han sjuskede lidt i forsvaret og gav lidt for meget plads. S√• blev han ogs√• lidt for nonchalant i sine indspil, hvor han lavede tekniske fejl. Det sk√¶rmer ikke for en fremragende pr√¶station.

Nikolaj Markussen: UB

Fik ikke nok minutter.

Rasmus Lauge: 6

Han spiller med fantastisk autoritet. Han d√¶kker godt op, vinder duellerne og skaber overtallene. Han er dynamisk og har en autoritet over sig, som jeg godt kan lide. S√• laver han ligesom Mikkel smukke ting. Nogle skud kliner sig helt op i hj√łrnet.

Morten Olsen: 6

Han imponerer igen, ligesom han gjorde i semifinalen. Det var uden den store forvarsel og uden mange minutter i benene, at han kommer ind og dirigerer rundt med alle ting. Han har overblikket, kontrollen og er fuldst√¶ndig inde i det og ved, hvad der foreg√•r.

Han deler boldene rundt, er skudfarlig og laver l√¶kre assist. Der finder ikke mange spillere, man kan ringe til om morgenen og sige, du skal v√¶re klar til VM-finalen i dag. Det beviste han igen i dag, at han kan.

Mads Mensah Larsen: 6

Overordnet set er han imponerende. Skudm√¶ssigt kommer han bedre med i dag. Han er fuldst√¶ndig inde i tankegangen, fordi han tr√¶ner systemerne i klubben med Jacobsen. Det er s√• indstuderet. Da Lauge g√•r ud, s√• stryger Mensah lige ind, og s√• spiller han duellerne. Han kan lidt af det hele og er p√• topniveau. 

Se det f√łlelsesladede √łjeblik da den historiske bedrift kom i hus. Video: Anders Masannek J√łrgensen

Nikolaj √ėris: UB

Fik ikke nok minutter.

Lasse Svan: 5

Han br√¶nder et enkelt skud, men han klarer bare sit forsvarsarbejde rigtig godt. Han erobrer bolde, tr√¶kker angrebsfejl og har modet og forudseenheden, s√• det giver gevinst. Han er p√• gr√¶nsen til at f√• et 6-tal.

Hans Lindberg: UB

Fik ikke nok minutter.

Henrik Toft: UB

Fik ikke nok minutter.

Anders Zachariassen: 6

Det var hans gennembrud. I semifinalen spillede han us√¶dvanlig godt. Det toppede han i dag. Det er det bedste, jeg har set fra ham. Han var en evig kilde til uro, men idag var det krydret med fremgang i forsvarsdelen. Samarbejdet med M√łllgaard sad lige i skabet. Uanset om R√łd eller Sagosen kom angreb, var han i balance. Forrygende pr√¶station.

Simon Hald: UB

Fik ikke nok minutter.

Se de danske h√•ndboldhelte l√łfte symbolet p√• titlen som verdensmestre. Video: Anders Masannek J√łrgensen

Henrik M√łllgaard: 6

Den bedste pr√¶station, jeg har set ham levere. Han var med meget f√• undtagelser foran p√• alle ting, der foregik i dag. Han lavede fremragende parader og var med til at g√łre Landin god. Han og Zachariassen stemplede ind som par i dag. Forrygende arbejde. De var den v√¶sentligste grund til, Norge ingen steder kom. Noget af det bedste forsvar, jeg har set de to pr√¶stere. 

Landstr√¶ner Nikolaj Jacobsen: 6

Det her er lidt specielt, for der er efterh√•nden sat s√• mange aftryk. Lige meget hvilken opstilling, der spiller, s√• er der en struktur med en indarbejdet rutine og rytme. N√•r du l√¶gger det i h√¶nderne p√• nogle af de bedste spillere, s√• f√•r du det, vi s√• i dag. Der var en fantastisk effektivitet. B√•de i semifinalen og i finalen ser man samtlige danske afslutninger uden af at v√¶re presset. Bolden bliver spiller rundt til en stor chance. Det er virkelig godt sat op. Forsvarsdelen fik yderligere tre tak op i niveau. Fremragende tr√¶nerarbejde.

Holdet: 6 (Kampens spiller)

Holdet fortjener en ekstraordin√¶r stor plads i dag. 

Jacobsen har skabt den enhed og koncentration, som holdet besidder. Derfor endte Norge med at v√¶re statister i Jacobsens leg. 

N√łgleordene er autoritet, koncentration og ambition. Sammenh√¶ngskraften er en k√¶mpe styrke. Holdet har f√•et det udtryk, vi har set ved mesterskabet. Det er et udtryk, man kan holde af og nyde at se hver et sekund af.