VM i håndbold 2023

Nyegaards karakterbog: De var statister i dansk magtdemonstration

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter VM-finalen mod Norge.

Se guldfesten mandag fra 12.35 på TV 2

Det danske landshold begejstrede igen håndboldfansene, da de i finalen fulgte op på pragtpræstationen i semifinalen.

Mod Norge vandt Danmark med de suveræne cifre 31-22, og sejren var aldrig reelt i fare, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det var en magtdemonstration. De var ikke i nærheden af Danmark på nogen områder. Danmark spiller så effektfuldt, at det bliver smukt.

- Norge stod og kiggede på, at Danmark spillede håndbold. Det var fuldstændig forrygende med så få fejlmomenter, men det smukke var jo, at Danmark på angrebsdelen spillede de samme variationer hele tiden. Det norske forsvar var reelt statister.

Det er dog ikke kun angrebet, som Nyegaard roser hos det danske hold. Forsvaret spillede sig også op i finalen, og det udgjorde den store forskel.

- Det danske forsvar var forrygende med Møllgaard og Zachariassen. Så har du kombinationen af et formidabelt angrebssspil med autoritet og en defensiv som også rammer toppunktet. Det er et forbandet godt forberedt dansk landshold, der møder op til det her. Det er selvfølgelig en ros til Nikolaj Jacobsen, siger håndboldeksperten.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 5

- Han skulle lige i gang, men så tog han for alvor fat efter et kvarters tid. Derfra var han tilbage i en rigtig Landin-stil. Det var overbevisende både på lang-, streg- og fløjskud. Den eneste, han ikke kunne styre, var Jøndal. Men en overbevisende indsats.

Jannick Green: UB

Fik ikke nok minutter.

Magnus Landin: 5

Han bekræfter bare igen-igen, at han har fået et usædvanligt gennembrud, og det fortsatte i dag. Han tillader sig at brænde en enkelt, men ellers var han i fremgang, ligesom han har været gennem hele turneringen.

Casper U. Mortensen: UB

Fik ikke nok minutter.

Mikkel Hansen: 5

Han fortsatte i samme spor. Han lavede så mange eminente ting både på assist og på skud. Så havde han en periode, hvor han sjuskede lidt i forsvaret og gav lidt for meget plads. Så blev han også lidt for nonchalant i sine indspil, hvor han lavede tekniske fejl. Det skærmer ikke for en fremragende præstation.

Nikolaj Markussen: UB

Fik ikke nok minutter.

Rasmus Lauge: 6

Han spiller med fantastisk autoritet. Han dækker godt op, vinder duellerne og skaber overtallene. Han er dynamisk og har en autoritet over sig, som jeg godt kan lide. Så laver han ligesom Mikkel smukke ting. Nogle skud kliner sig helt op i hjørnet.

Morten Olsen: 6

Han imponerer igen, ligesom han gjorde i semifinalen. Det var uden den store forvarsel og uden mange minutter i benene, at han kommer ind og dirigerer rundt med alle ting. Han har overblikket, kontrollen og er fuldstændig inde i det og ved, hvad der foregår.

Han deler boldene rundt, er skudfarlig og laver lækre assist. Der finder ikke mange spillere, man kan ringe til om morgenen og sige, du skal være klar til VM-finalen i dag. Det beviste han igen i dag, at han kan.

Mads Mensah Larsen: 6

Overordnet set er han imponerende. Skudmæssigt kommer han bedre med i dag. Han er fuldstændig inde i tankegangen, fordi han træner systemerne i klubben med Jacobsen. Det er så indstuderet. Da Lauge går ud, så stryger Mensah lige ind, og så spiller han duellerne. Han kan lidt af det hele og er på topniveau. 

Se det følelsesladede øjeblik da den historiske bedrift kom i hus. Video: Anders Masannek Jørgensen

Nikolaj Øris: UB

Fik ikke nok minutter.

Lasse Svan: 5

Han brænder et enkelt skud, men han klarer bare sit forsvarsarbejde rigtig godt. Han erobrer bolde, trækker angrebsfejl og har modet og forudseenheden, så det giver gevinst. Han er på grænsen til at få et 6-tal.

Hans Lindberg: UB

Fik ikke nok minutter.

Henrik Toft: UB

Fik ikke nok minutter.

Anders Zachariassen: 6

Det var hans gennembrud. I semifinalen spillede han usædvanlig godt. Det toppede han i dag. Det er det bedste, jeg har set fra ham. Han var en evig kilde til uro, men idag var det krydret med fremgang i forsvarsdelen. Samarbejdet med Møllgaard sad lige i skabet. Uanset om Rød eller Sagosen kom angreb, var han i balance. Forrygende præstation.

Simon Hald: UB

Fik ikke nok minutter.

Se de danske håndboldhelte løfte symbolet på titlen som verdensmestre. Video: Anders Masannek Jørgensen

Henrik Møllgaard: 6

Den bedste præstation, jeg har set ham levere. Han var med meget få undtagelser foran på alle ting, der foregik i dag. Han lavede fremragende parader og var med til at gøre Landin god. Han og Zachariassen stemplede ind som par i dag. Forrygende arbejde. De var den væsentligste grund til, Norge ingen steder kom. Noget af det bedste forsvar, jeg har set de to præstere. 

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 6

Det her er lidt specielt, for der er efterhånden sat så mange aftryk. Lige meget hvilken opstilling, der spiller, så er der en struktur med en indarbejdet rutine og rytme. Når du lægger det i hænderne på nogle af de bedste spillere, så får du det, vi så i dag. Der var en fantastisk effektivitet. Både i semifinalen og i finalen ser man samtlige danske afslutninger uden af at være presset. Bolden bliver spiller rundt til en stor chance. Det er virkelig godt sat op. Forsvarsdelen fik yderligere tre tak op i niveau. Fremragende trænerarbejde.

Holdet: 6 (Kampens spiller)

Holdet fortjener en ekstraordinær stor plads i dag. 

Jacobsen har skabt den enhed og koncentration, som holdet besidder. Derfor endte Norge med at være statister i Jacobsens leg. 

Nøgleordene er autoritet, koncentration og ambition. Sammenhængskraften er en kæmpe styrke. Holdet har fået det udtryk, vi har set ved mesterskabet. Det er et udtryk, man kan holde af og nyde at se hver et sekund af.