VM håndbold

Simple øvelser kan gøre Danmarks VM-stjerner endnu bedre

Danmark er stormet i VM-finalen med lutter sejre. Alligevel kan Landin, Green og alle de andre blive endnu bedre, påstår en af deres terapeuter.

Danmarks bedste håndboldspillere skal ikke bruge andet end en skummåtte, hvis de vil udnytte en oplagt mulighed for at blive endnu bedre.

Det mener holdets body therapist, der hjælper spillerne med blandt andet yoga under slutrunden.

- Yoga er fantastisk i forhold til alt muligt, men for håndboldspillere handler det især om at blive smidig. Styrke og smidighed skal følges ad, for hvis du bliver for stærk, så får du svært ved at lave de hurtige bevægelser, siger Kristoffer Galvind Kjær til TV 2 SPORT.

Som body therapist hjælper Kristoffer Galvind Kjær blandt andet med udstrækning, hvor især målmændene kan have brug for at holde smidigheden ved lige. Men også om aftenen efter kampene spiller kropsterapisten en rolle, hvor han kan hjælpe spillerne med at falde i søvn.

- De kan ikke falde i søvn om natten, fordi deres kroppe er overophedede efter at have været i kamp. Jeg har et par stykker, der altid kommer efter kampene for at kunne sove.

Flere af landsholdsspillerne taler varmt om yogaen, men de erkender også potentialet, fordi ikke er gode nok til at finde skummåtterne frem.

Henrik Møllgaard: - Jeg har faktisk haft det rigtigt meget i tankerne.

Jannick Green: - Jeg har prøvet det et par gange, men jeg ville gerne være bedre til det. Og nu får jeg dårlig samvittighed, for jeg burde gøre det noget mere.

Nikolaj Markussen: - Jeg kan ’en død mands stilling’. Det er den, jeg er allerbedst til.

Nikolaj Markussen viser 'en død mands stilling'. Hans ben ligger også bare langs gulvet.

Søndag skal Markussen og de andre landsholdsspillere udføre alt andet end ’en død mands stilling’. De skal nemlig spille VM-finale mod Norge.

Se VM-finalen direkte på TV 2 klokken 17.30. Vi varmer op til kampen fra klokken 12.35.