VM håndbold

Dansk stjerne så VM-finale med Mørk og Kristiansen: - Jeg havde en fest

Den danske landsholdsspiller sad i samme stue som nordmændene Nora Mørk, Veronica Kristiansen og Kari Brattset, da Danmark vandt VM-guld.

Det var ikke kun de danske håndboldherrer, tilskuerne i Boxen i Herning og de over to millioner tv-seere i Danmark, der havde en fest søndag aften oven på VM-triumfen.

Også i byen Győr i det nordvestlige Ungarn var der jubel over Danmarks første VM-guld nogensinde på herresiden.

Her sad den danske kvindelige landsholdsspiller Anne Mette Hansen og så finalen sammen med fire af sine klubkammerater. Tre af dem nordmænd, Nora Mørk, Veronica Kristiansen og Kari Brattset. Den sidste var hollandske Nycke Groot.

Over telefonen fra Ungarn fortæller Anne Mette Hansen, at de tre norske kvinder var højrystede inden kampen og i de første minutter af finalen, men derfra var hun alene om at råbe og skrige.

- Det blev hurtigt mig, der bare sad og klappede og havde en fest, siger Anne Mette Hansen til TV 2 SPORT.

Efter kampen var der også stille i stuen i Győr.

- Der blev ikke sagt så meget, men kampen var afgjort langt før tid.

- Det er altid federe at vinde en spændende kamp, men det var stadig helt sindssygt. Det var en magtdemonstration. De spillede virkelig flot, siger den danske spiller om sine mandlige landsholdskolleger.

Overvejer at komme i rødt og hvidt til træning

Anne Mette Hansen glæder sig også over, at det netop var Norge, håndboldherrerne fik skovlen under i finalen. Det var den første danske finalesejr over Norge i 17 år.

- Det er da altid rart, når vi kan slå nordmændene, ligegyldigt om det er damer eller herrer. Jeg synes bare, at herrerne klarede det flot. De har spillet en rigtig god turnering. Jeg er sgu helt stolt af dem, siger Anne Mette Hansen.

Hun overvejer nu, om hun skal komme til træning i Győri iført dansk landsholdstøj.

- Bare for lige at markere, at der var os, der vandt. Det kunne være ret sjovt at gøre, siger hun og frygter ikke et langvarigt fjendskab med sine norske klubkammerater.

- Vi har en hel uge til at komme os, så mon ikke vi bliver gode venner igen, lyder det afslutningsvis fra Anne Mette Hansen over telefonen fra Ungarn.

Danmarks håndboldherrer vandt finalen 31-22.