VM håndbold

Håndboldherrerne holdt morgenfest - Mikkel Hansen gav ekstra omgang

Festen ville bogstaveligt talt ingen ende tage, da de danske VM-helte fejrede triumfen i Herning.

Mandag morgen klokken seks er sjældent en fest for særlig mange mennesker i den danske befolkning. Ét sted i Herning var tilfældet dog lige det modsatte.

For mens vækkeuret begyndte at ringe i de danske hjem, holdt en række af håndboldherrerne VM-festen kørende, efter de søndag aften blev verdensmestre med en sejr over Norge.

Det var på baren Fox and Hounds, at landsholdet fejrede den første VM-titel til et dansk herrelandshold nogensinde. Da festen efterhånden var ved at ebbe ud ved femtiden, ville indehaver Jan Taulbjerg til at lukke og slukke, men så havde VM's bedste spiller, Mikkel Hansen, lige et ønske.

- Vi har haft en fantastisk fest, og de har haft en privatfest oppe ovenpå, hvor de har siddet for sig selv med landstræneren og hygget sig. Til sidst var der ikke så mange gæster tilbage, så vi besluttede os for at lukke, men så tænkte Mikkel, at han ville give en sidste omgang. Så tænkte jeg, at det skulle han da have lov til, når de var blevet verdensmestre, fortalte Jan Taulbjeg.

Spillerne holdt morgenfest på Fox and Hounds. Video: TV 2 SPORT

Derfor var festen stadig i gang klokken seks, da TV 2 talte med indehaveren. Samtidig kunne han konstatere, at barens glidende bevilling sikrede, at han ikke skulle til at smide VM-guldvinderen ud på noget tidspunkt. Der var dog lige en anden lille bagkant.

- Jeg skal åbne klokken ni igen for at bestille varer, men jeg kan sove i morgen. Jeg er ved at være mør, men VM har været godt for Herning, og det er også godt for min bar, så sådan er det, tilføjede indehaveren af Fox and Hounds.

Ifølge Ritzau skulle der klokken 8.30 stadig være flere spillere tilbage på baren, mens musikken højlydt bragede ud af højtaleren.

En række af de franske landsholdsspillere, herunder stjernen Nikola Karabatic, skulle også have været forbi søndag aften og nat for at afslutte VM med manér.

Dansk guldfest fortsætter

Den danske guldfest startede allerede i samme sekund, at kampen mod Norge blev fløjtet af. Danmark blev hyldet i Boxen med medaljeceremonien og det udødelige Queen-nummer 'We Are The Champions'.

Siden fortsatte festen i omklædningsrummet, hvor der tilsyneladende blev spildt ligeså mange dråber alkohol, som der blev drukket. Herefter kørte spillerne i bus til Herning midtby, hvor flere tusinde mennesker var mødt op for at hylde og synge med spillerne, der viste VM-trofæet frem.

Lå lå lå lå lå lå lå lå lå lå. Video: Anders Masannek Jørgensen

Efter turen på balkonen kørte spillerne tilbage og fik noget mad, inden de altså fik lov at fortsætte den private guldfest i nattelivet.

Mandag er planen så, at de skal fragtes til København til mere hyldest. Her står den på de legendariske rådhuspandekager på Københavns Rådhus, inden de sidst på eftermiddagen træder ud på balkonen ved Rådhuspladsen, hvor interesserede kan komme og hylde landsholdet for det historiske VM-guld.

Arrangementet på rådhuset starter klokken 17, men allerede fra klokken 12.35 kan du se guldfest på TV 2.