VM i håndbold 2023

Nervøs Lindberg modtaget med et brøl - sov næsten ikke før finalen

Natten til søndag var urolig for Hans Lindberg, der modtog tilskuernes hyldest, da han blev indskiftet i VM-finalen.

- Der er et brøl i Boxen. For her er Hans Lindberg.

Sådan lød det fra TV 2 SPORTs kommentator Thomas Kristensen, da Danmarks mest erfarne spiller blev skiftet ind i VM-finalen.

På lægterne i Herning rejste folk sig for at klappe og huje, så man ikke var i tvivl om, at dét var et øjeblik af de helt store.

- At blive skiftet ind til en finale var helt vanvittigt, medgav hovedpersonen selv over for TV 2 SPORT, efter det stod klart, at Danmark er verdensmestre i herrehåndbold for første gang i historien.

Hans Lindberg blev skiftet ud af den danske VM-trup efter åbningskampen mod Chile, hvor han blev skadet i sammenstødet med en modspiller.

Den danske højre fløj blev imidlertid skavanken kvit i løbet af turneringen og var derfor igen til rådighed for landstræneren. Søndag morgen kom det så frem, at Nikolaj Jacobsen havde besluttet sig for at skifte ham ind i truppen igen.

Søndag den 27. januar var en speciel dag for Hans Lindberg. Video: Jonathan Sten Drivsholm

- Dagen har været meget speciel. Jeg vidste det godt lidt allerede lørdag men det var med det forbehold, at der ikke var nogen, der blev syge, fortalte Hans Lindberg videre.

- Jeg sov ikke så meget i nat. Det her er noget af det, jeg kan huske i meget lang tid, hvor jeg har været mest nervøs. Jeg ville jo så gerne være en del af det, selvom jeg godt ved, det ikke har været spilletid, der har præget slutrunden for mit vedkommende. 

'Absolut ikke nødvendigt'

Med 263 kampe for det danske herrelandshold i håndbold er Hans Lindberg noteret for næstflest nogensinde - kun overgået af Lars Christiansen. 

Fløjspilleren med det kongelige kælenavn "Hans Majestæt" fik debut i 2003. Han har vundet EM-guld to gange og kan nu også kalde sig verdensmester.

- Jeg sagde før kampen, at jeg håbede, Lasse (Svan, red.) spillede sit livs kamp og lavede otte mål. Vi skulle bare vinde det guld. Der var ikke noget, der var vigtigere end det - heller ikke at jeg skulle på banen. Det var absolut ikke nødvendigt, fastslog ydmyge Lindberg før fejringen i Hernings bymidte søndag aften.

- Det hold vi har samlet nu her... Det er svært at beskrive. Det team, der er omkring holdet, knokler dag ud og dag ind for at holde alle klar til kamp. 

Lindberg er mildest talt glad for at have spillet de sidste otte minutter af finalen - og for at modtage publikums hyldest. 

- Det betyder ekstremt meget at komme ind og få lov til at opleve den stemning, der var i hallen.