VM håndbold

Norge blev 'kørt rundt af de voksne': Det skriver norske medier om 'finale-fiaskoen'

De norske medier var ikke sene til at skrive, at der var tale om en ydmygelse, da Norge søndag tabte VM-finalen til Danmark.

- Danmark fejede Norge af banen. 

Så kontant var meldingen fra TV 2 Norge i kølvandet på søndagens danske VM-triumf, hvor historiens første verdensmesterskab til et dansk herrelandshold i håndbold blev sikret med en sejr på 31-22 i finalen over nordmændende. 

De norske medier bøjer sig først og fremmest over det tårnhøje danske niveau, som de ikke bare viste i søndagens finale, men under hele slutrunden generelt og konkluderer, at Norge simpelthen ikke kunne følge med. 

- Smadrede Norge

- Mikkel Hansen og Danmark blev for stærke og smadrede Norge i søndagens VM-finale. Norge måtte igen tage til takke med sølvet, skriver TV 2 Norge med henvisning til, at de også i 2017 tabte VM-finalen. 

- Torbjørn Bergerud formåede ikke at give den hjælp, vi trænger til mod sådan et hold, skriver mediets håndboldekspert Bent Svele i sin karakterbog. 

Kommentator Harald Bredeli rettede på Twitter sin utilfredshed mod de danske fans, der gentagne gange buhede af den norske stjerne Sander Sagosen. 

- Buhråbene af Norge og i særdeleshed Sagosen klæder ikke danskerne. Nu vil jeg ikke spise svinekød i et år. Men på banen var Danmark vanvittigt gode, så måske det hjælper at buhe, skriver han. 

- Magen til overhaling, skal du lede længe efter

- Finale-fiaskoen: Norges guldhåb knust af Danmarks festhåndbold. 

Sådan lyder Aftenpostens overskrift oven på den danske sejr.

- Norge blev ydmyget af Danmark i VM-finalen. Guldfesten i Boxen startede tidligt og sluttede garanteret sent, for magen til overhaling skal du lede længe efter. 

- Norge så skræmt ud

- Danskerne var suveræne i finalen, konkluderer norske VG.

- Norge tabte VM-finalen i håndbold for anden gang i træk. En propfyldt Boxen buhede af Sander Sagosen hver gang, han havde bolden. Norge blev smadret med cifrene 31-22. 

Der er dog også et smalt håb om, at nordmændene vil rejse sig. 

- Norge så skræmt ud, men fremtiden ser meget lys ud, skriver VG's håndboldreporter Leif Welhaven i en kommentar med henvisning til, at flere spillere på det norske hold fortsat er unge. 

Det samme påpeger norske Dagbladet.

- Fuldstændig kørt over af Danmark: - Blytungt, lyder det i overskiften.

- Vi blev kørt rundt af de voksne. Det er fortsat for tidligt at vinde VM, men husk, hvor gode denne unge norske generation er.