VM håndbold

Øris glemte sin guldmedalje i flyet

Et opmærksomt flypersonale sørgede for, at Nikolaj Øris kunne blive hyldet på Rådhuspladsen i København med sin guldmedalje om halsen.

'Guldbussen' med de danske håndboldherrer holdt pludselig stille på vej ud af Københavns Lufthavn.

De fleste anede ikke hvorfor, men så kom herrelandsholdets holdleder Kai Johannsen gående gennem midtergangen med en guldmedalje.

Den var glemt i flyet, der skulle tilbage til Karup, men flypersonalet havde handlet hurtigt, og inden afgang mod Jylland blev ejermanden fundet: Nikolaj Øris.

Det var hurtigt, du ville af med den?

- Jeg har simpelthen en samling uden lige derhjemme, så jeg tænkte, at der nok var en fra personalet i flyet, der gerne ville have den, sagde Øris med et glimt i øjet.

Hvorfor tog du den af?

- Den har egentlig ligget trygt i min dejlige lomme på maven, men den må have flygtet ud.

Var du ved at gå i panik?

- Nej, faktisk ikke, for den var her jo nærmest, inden jeg fandt ud af, at jeg havde glemt den. Så panikken nåede ikke at sprede sig.

Er der mere, du har glemt?

- Det er et godt spørgsmål. Nu mangler jeg min kæreste til at holde styr på alle de ting ud over mig selv, så jeg har sikkert glemt et eller andet, sagde Øris.

Hyldet med medaljen om halsen

Da Bjerringbro-Silkeborg-spilleren sammen med resten af de danske håndboldherrer ankom til en propfyldt rådhusplads i København, havde Nikolaj Øris taget guldmedaljen om halsen.

Lever det op til forventningerne?

- Ja, det må jeg sige. Det er vanvittigt, det må jeg sige, lød det fra Øris, lige inden han løftede trofæet foran de tusindvis af fremmødte danskere.

Hvad havde du forventet?

- Jeg ved det knap nok. Det eneste minde, jeg sådan rigtig har, er nærmest fra 1992 med et fodboldlandshold, der vandt noget ret stort. Nu får vi selv lov til at opleve det. Det er nærmest uvirkeligt.

Den danske VM-triumf kom i hus med en finalesejr på 31-22 over Norge søndag aften.