Rørt forsanger fældede en tåre over genfødsel af ’For evigt’

Volbeat har været et tema under slutrunden med deres sang 'For evigt', der har skabt fællessang i de danske haller.

- For evigt. Måske for evigt.

De linjer er blevet skrålet igen og igen i først Royal Arena og siden i Boxen under VM i håndbold. Sangen er skrevet af det danske rockband Volbeat i samarbejde med Johan Olsen fra Magtens Korridorer, der synger de berømte linjer i sangens omkvæd.

Specielt folkets hyldest til spillerne foran Herning Rådhus har rørt forsanger Michael Poulsen. Her blev 'For evigt' nok en gang sunget i koret af de fremmødte danske fans.

- Det kan jeg slet ikke beskrive. Jeg lå på sofaen og så det, og allerede to minutter inde i det måtte jeg sgu fælde en tåre. Det er meget rørende at få lov at være en del af dansk sportshistorie med en sang.

- Vi troede, ’For evigt’ havde lagt sig, og at vi var videre, men den er jo genfødt nu, og nu er det blevet en håndboldsang. Den betydning, sangen har haft, at folk bliver ved med at synge, det er meget rørende, siger han til TV 2 SPORT.

'Det går amok'

Poulsen og de øvrige medlemmer af Volbeat har på det seneste været i Nashville for at indspille et album, og de har ikke set meget håndbold i det amerikanske. Derfor kom det bag på ham, at de danske håndboldfans i så høj grad har taget sangen til sig.

- Der er blevet tekstet og bippet meget hjemmefra af venner og familie, der har fulgt med, at den er blevet spillet igen og igen. Vi har fulgt lidt med på sidelinjen, når vi har været i studie her i Danmark, og der har vi jo bare set de danske håndbolddrenge virkelig tvære vores modstandere ud. Det har været imponerende, fortæller forsangeren og fortsætter:

- Der var nogle fra mit crew, der begyndte at skrive og ringe for at spørge, om ’For evigt’ var blevet ny nationalmelodi: ”Jeg ved det ikke, jeg ved bare, at det går amok”. Jeg fik tunet ind og fulgt med, og der gik altså nogle timer, før jeg faldt i søvn. Den sidder stadigvæk lidt i kroppen.

Også TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen vil huske slutrunden for sangen.

- De tog sangen til sig i Jyske Bank Boxen, da den kom på. Helt spontant begyndte folk bare at synge med, og de blev ved over to angreb. Så de gentog selvfølgelig succesen, og det vil jeg i hvert fald også huske slutrunden for, at det er sangen fra Boxen, siger han.

'Tosset' med Landin

Det er nu ikke, fordi han ikke er håndboldfan, at Michael Poulsen ikke har set så meget VM-håndbold.

- Jeg har fulgt med, så godt jeg kunne. Det er ikke alle kampe, jeg har kunnet se. Når der er blevet zappet, så har jeg jo set, hvor overlegne vi har været. Det har været imponerende, og jeg er helt tosset med Niklas Landin. Det er imponerende, hvad han har leveret.

Hvad imponerer dig ved ham?

- Han har haft paraderne oppe, og jeg er stor boksefan. De er imponerende atleter, men det er også godt at se, at de stadig kan drikke bajere til festen. Man behøver ikke stå knivskarpt hele tiden.

Tidligere har Volbeat gjort sig bemærket i sportens verden ved at have skrevet sangen, bokseren Mikkel Kessler gik ind til, 'A warrior's call'.

Michael Poulsen er efter eget udsagn "stolt" af at have lavet en sang, der giver genlyd i håndboldhallerne såvel som i de danske stuer. Han slutter interviewet af med bemærkningen:

- Tusind tak til dj'en, der har spillet vores sang, og til den danske befolkning, som bliver ved med at tage vores musik til sig.

Dansk Håndbold Forbunds DJ, 66-årige Poul-Erik Jensen, spiller publikummet op under VM-kampene i Jyske Bank Boxen. Video: TV 2 Sport