VM håndbold

Øris missede fly efter guldfest - blev vækket af holdkammerat

Håndboldverdensmesteren Nikolaj Øris præsterede på mindre end 24 timer at glemme sin VM-guldmedalje i et fly og misse en flyafgang fra København.

Iført blandt andet sin gule hættetrøje, som han også havde på til fejringen på Rådhuspladsen i København, stod Nikolaj Øris af toget i Skanderborg tirsdag ved 14-tiden.

Egentlig skulle Bjerringbro-Silkeborg-spilleren være landet med et fly i Midtjyllands Lufthavn tidligere på dagen efter mandagens guldfest i den danske hovedstad, men han sov over sig.

- Jeg fandt ud af, at jeg hellere ville med toget, fordi så passede det hele meget bedre. Så jeg sov lige lidt længere, og så tog jeg toget sidst på formiddagen i stedet for, siger Nikolaj Øris ironisk til TV 2 SPORT.

Hun var ikke helt overrasket over, at jeg havde misset det fly

Nikolaj Øris om kærestens reaktion

Heldigvis for Øris var hans klub- og landsholdskammerater Johan Hansen og Nikolaj Markussen med flyet til Karup, og da de fik jordforbindelse, ringede Hansen til Øris og vækkede ham.

Et særdeles vigtigt opkald, der gjorde, at Nikolaj Øris nåede et lyntog fra København, så han kunne være med til fejringen af de tre danske verdensmestre i Silkeborg.

Kæresten var ikke overrasket

Omvendt fik Øris dog kun ti minutter hjemme hos familien, før han skulle videre til tirsdagens arrangementer. Og hovedparten af de minutter brugte han på at skifte tøj.

Jeg tror godt, at jeg kunne sove 17-18 timer i streg

Nikolaj Øris, håndboldspiller

Havde han nået flyet, havde han fået et par timer sammen med sin kæreste og to børn.

- Der er ingen tvivl om, at min kæreste havde håbet, at jeg lige havde et par timer derhjemme, inden jeg skulle rundt og besøge sponsorer og være her på rådhuset. Men hun kender mig, og hun var ikke helt overrasket over, at jeg havde misset det fly, siger Nikolaj Øris.

Hvordan kommer du til at sove i nat?

- Det er spændende. Nu har min kæreste været alene med de to børn hele januar, så vi må hjem og se, hvem der skal have nattevagten.

Kan du sove, hvis du får lov?

- Jeg tror godt, at jeg kunne sove 17-18 timer i streg, erkender en træt Øris.

På bodega med Zachariassen

Årsagen til Nikolaj Øris' bommert skal ikke overraskende findes i en hyggelig rundtur i det københavnske natteliv med Anders Zachariassen.

Efter nogle timer sammen med resten af landsholdstruppen på den eksklusive natklub ARCH lokkede Øris den danske stregspiller med på bodega.

Klokken fire natten til tirsdag lynede Anders Zachariassen sin jakke, men Nikolaj Øris derimod blev hængende.

Først omkring klokken fem ramte den danske højre back hovedpuden. Cirka to timer før hans ellers planlagte taxatur fra hotellet til Københavns Lufthavn.

Glemte sin VM-guldmedalje i flyet

Episoden med den missede flyafgang er - uheldigvis for Øris - ikke den eneste brøler, han har lavet siden VM-finalen søndag aften.

Da de danske verdensmestre var på vej ud af Københavns Lufthavn mandag eftermiddag med kurs mod Københavns Rådhus, blev deres bus pludselig stoppet.

De fleste anede ikke hvorfor, men så kom herrelandsholdets holdleder Kai Johannsen gående gennem midtergangen med Nikolaj Øris' guldmedalje.

Den havde han glemt i flyet fra Karup.

Det var hurtigt, du ville af med den?

- Jeg har simpelthen en samling uden lige derhjemme, så jeg tænkte, at der nok var en fra personalet i flyet, der gerne ville have den, sagde Nikolaj Øris med et glimt i øjet mandag.

Utroligt nok var Øris også tæt på at miste sin DM-guldmedalje i 2016, da Bjerringbro-Silkeborg blev dansk mester. Under en bytur lånte han medaljen ud til en fyr, men han glemte at få den igen, da han gik hjem, har han fortalt til Ekstra Bladet.

Få dage senere landede medaljen i hans postkasse.

Nikolaj Øris spiller sin første håndboldkamp efter VM-triumfen fredag aften, når Bjerringbro-Silkeborg på hjemmebane møder Ringsted i håndboldligaen.