VM håndbold

Ti øjeblikke fra VM-finalen og guldfejringen vi aldrig glemmer

Kronprinsens overrækkelse af medaljen til Lindberg, Jacobsen og Mensahs kram og Mikkel Hansen med sønnen på balkonen. Det er bare tre af ti øjeblikke.

18 dage fra 10. til 27. januar 2019 med det danske herrelandshold i håndbold vil gå over i historien.

For første gang nogensinde vandt holdet VM-guld, og det skete på hjemmebane i Boxen i Herning foran 15.000 ellevilde danskere. Dagen efter, mandag 28. januar, blev triumfen fejret foran endnu flere danskere på Københavns Rådhusplads.

Mens verdensmestrene nu har tømmermænd, har TV 2 SPORT samlet ti øjeblikke fra finalen og guldfejringen, som vi aldrig kommer til at glemme.

Ti øjeblikke fra VM-finalen og fejringen vi aldrig glemmer

 1. Zachariassen scorer med ryggen til mål

  Stregspilleren Anders Zachariassen spillede et stort VM. I finalen mod Norge bragte han Danmark foran 9-5 med en spektakulær scoring.

 2. Rasmus Lauges brøl i finalen

  Rasmus Lauge leverede en forsvarsaktion i verdensklasse i VM-finalen mod Norge. Efterfølgende brølede han sin begejstring ud.

 3. Morten Olsens vidunderlige underhåndsmål

  Morten Olsen blev en vigtig brik for Danmark i semifinalen mod Frankrig og i finalen mod Norge. I begge kampe scorede han fantastiske underhåndsmål. Læs mere om Olsens VM-oplevelse her.

 4. Hele holdet på banen mod Norge

  Danmark var så suveræn i VM-finalen mod Norge, at alle danske spillere fik minutter på banen.

 5. Lindberg får overrakt medalje af Kronprins Frederik

  Kronprins Frederik gav Hans Lindberg VM-guldmedaljen om halsen og efterfølgende et stort kram. Også andre danske spillere fik et stort kram af kronprinsen. Læs kronprins Frederiks ord om de danske spillere her.

 6. Jacobsen og Mensahs kram efter finalen

  Landstræner Nikolaj Jacobsen og Mads Mensah, to gode venner, gav hinanden et stort kram efter finalesejren over Norge. For både Jacobsen og Mensah var det et meget følelsesladet øjeblik.

  Læs om Jacobsen og Mensahs særlige forhold til hinanden her.

 7. René Toft løfter VM-trofæet

  Hans Lindberg kaldte René Toft frem på podiet, så han også kunne løfte VM-trofæet i Boxen.

 8. Nikolaj Øris glemmer sin VM-guldmedalje

  På vej ud af Københavns Lufthavn holdt 'Guldbussen' med de danske håndboldherrer pludselig stille. De fleste anede ikke hvorfor, men så kom landsholdets holdleder Kai Johannsen gående gennem midtergangen med en guldmedalje. Den var glemt i flyet, men takket være et opmærksomt flypersonale fik Nikolaj Øris sin VM-medalje med til fejringen på Københavns Rådhus. Læs mere her.

 9. De danske spillere bliver fejret på Rådhuspladsen

  Kort før klokken 17.30 mandag 28. januar trådte de danske spillere ud på balkonen på Københavns Rådhus. Her løftede de hver især VM-trofæet og modtog danskernes hyldest.

 10. Mikkel Hansen med sin søn på balkonen

  VM's topscorer og mest værdifulde spiller, Mikkel Hansen, tog også sit eget guld med ud på balkonen på Københavns Rådhus. Hans få uger gamle søn, Eddie Max, fik lov til at mærke opbakningen fra de tusindvis af fremmødte danskere. Læs mere her.

Mere VM på PLAY

Fik du ikke set VM-finalen, eller vil du bare gerne se den igen og igen, så er det muligt på TV 2 PLAY.

Her finder du også sammendrag af alle Danmarks ti VM-kampe, og du kan se eller gense hele fejringen af de danske håndboldherrer - fra Karup til København.