Håndbold

NFH-profil i grimt solouheld: - Det gør ondt helt ind i hjertet

Ayaka Ikehara måtte bæres fra banen, da NFH mødte TTH på udebane. Hun kom til skade i starten af kampen, som NFH alligevel vandt stort.

Kun otte minutter inde i udekampen mod TTH Holstebro måtte Ayaka Ikehara bæres fra banen af sin træner.

NFH-fløjen landede skævt, da hun bragte gæsterne foran med 5-3. Ikehara tog sig straks til sit højre knæ, og ifølge flere NFH-folk er der med al sandsynlighed tale om en alvorlig skade. I faldet kan det ligne en korsbåndsskade, og playmaker Kristina 'Mulle' Kristiansen fortæller, at hele holdet føler med den japanske fløj. 

- Hun ligger og græder og er meget ked af det. Det var hendes gode knæ, så det er virkelig træls. Det gør ondt inde i hjertet at se hende sådan der, men vi krydser fingre, siger Kristiansen til TV 2 SPORT.  

Efter et par minutter på halvgulvet ventede NFH-staben stadig på at få en båre på banen. Den kom ikke, før cheftræner Jakob Larsen tog sagen i egen hånd og bar sin spiller fra banen.

Operation venter sandsynligvis

I resten af første halvleg lå hun og havde ekstremt ondt på en briks i NFH’s omklædningsrum, og i pausen kom assistenttræner Kenneth Sahlholdt med denne opdatering:

- Vi kan ikke sige så meget. Hun har rigtig, rigtig ondt, men vi får først noget at vide, når hun bliver scannet i morgen eller i overmorgen.

Hvad gør det ved holdet at se en spiller ligge der?

- Jeg synes, de har håndteret det okay indtil videre – men det er klart, at man bliver følelsesmæssigt berørt af det. Det kan godt være en alvorlig knæskade, men vi ved det ikke endnu. Vi krydser fingre, siger Kenneth Sahlholdt.

Ikehara bæres fra banen af træner Jakob Larsen.

Ayaka Ikehara har tidligere siddet ude i længere tid med en skade i det venstre knæ. I denne sæson har hun scoret 54 mål fra sin position som højre fløj. Dermed står hun for knap ti procent af holdets scoringer.

Nu skal hun MR-scannes, og så skal hun sandsynligvis opereres

Jakob Larsen, NFH-træner

Nykøbing-Falster endte med at vinde kampen 25-17. Dermed holder klubben fast i andenpladsen i ligaen, men alligevel var det Ikeharas skade, der fyldte efter opgøret. 

- Der har været en læge og tilse hende, og man kan ikke sige noget før en MR-scanning. Vi frygter det værste, siger træner Jakob Larsen.

- Det er noget rigtig hø. Sidste år skete det med hendes inderste ledbånd til en træning. Hun missede slutspillet, og det her kommer til at betyde noget for vores hold. Det er mega synd for hende og for holdet. Det er noget af det værste, der kan ske for os. 

- Nu skal hun MR-scannes, og så skal hun sandsynligvis opereres, når hævelsen har lagt sig om nogle uger. Hun er ude i lang tid.