Håndbold

Casper U. ude resten af sæsonen: - Jeg er ekstremt ked af det

Landsholdets venstrefløj er knust, efter han pådrog sig en knæskade under VM. Det betyder, han skal opereres og er ude resten af sæsonen.

For fire dage siden stod Casper U. Mortensen øverst på VM-podiet og blev hyldet som verdensmester sammen med resten af håndboldherrerne.

Onsdag kom hans klub så med en trist besked. FC Barcelona Lassa skrev, at venstrefløjen i næste uge skal opereres for en meniskskade i sit venstre knæ. En besked, der tager hårdt på Casper U. Mortensen, der pådrog sig skaden i anden VM-kamp mod Tunesien.

- Det betyder, at jeg skal opereres og er ude resten af sæsonen. Jeg er ekstremt ked af det. Jeg havde set frem til at fortsætte de gode takter for min klub, FC Barcelona, her i foråret.

- Jeg ved præcis, hvad der kræves af mig for at komme tilbage i topform. Det bliver en endnu bedre, skarpere og motiveret udgave, I kommer til at se, når jeg er tilbage på benene igen, skriver Casper U. Mortensen på Twitter og beder herudover om forståelse og ro det næste stykke tid.

Spillede videre, efter skaden opstod

Efter skaden i slutrundens anden kamp spillede han ikke mod Saudi-Arabien og Østrig. I gruppespillets sidste kamp mod Norge fik Mortensen 5 minutter og 41 sekunder på banen.

I den første mellemrundekamp mod Ungarn spillede han 43 minutter og 35 sekunder. Derefter sad han helt ude i mellemrundekampene mod Egypten og Sverige samt semifinalen mod Frankrig.

Da Danmark i finalen slog Norge og sikrede sig VM-titlen for første gang i historien, nåede Casper U. Mortensen at være på banen i 7 minutter og 41 sekunder.

I alt fik Casper U. Mortensen knap to timer på banen under VM, hvor Danmark vandt alle ti kampe. Mortensen scorede 14 mål på 15 forsøg, hvilket gør ham til slutrundens mest træfsikre dansker.