Håndbold

Ekspert udpeger fire spillere, der kan afløse Sandra Toft

Team Esbjergs afløser for Sandra Toft kan både blive det rutinerede, spændende eller langsigtede valg, vurderer ekspert.

Når Sandra Toft ved udgangen af denne sæson skifter til franske Brest Bretagne, efterlader hun Team Esbjerg uden klubbens normale førstevalg på målmandsposten.

I den anledning udpeger TV 2 SPORTs faste håndboldekspert Bent Nyegaard Sandra Tofts mulige afløsere i Esbjerg. Mere om det i bunden af denne artikel.

- Lige nu er vi positivt overraskede over, at vi har nogle kandidater, som, vi synes, er spændende. Vi er rimelig fortrøstningsfulde i forhold til at finde en, der har et meget, meget højt niveau, siger cheftræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Hvor kigger I hen?

- Vi skal bare have en, der kan tage bolde, og hvis hun samtidig har lidt personlighed, så tager vi gerne det med.

Lyn-analyse

- Brest er en storsatsende klub med mange gode landsholdsspillere, så jeg tror, det er et rigtig fint skifte.

- Det overrasker mig. Sandra Toft var helt afgørende for at flytte Team Esbjerg til niveauet dansk mester eller i hvert fald top to og dermed deltagelse i Champions League. 

- Jeg tror ikke, det betyder noget for hendes rolle på landsholdet.

Jesper Jensen oplyser, at klubben har en kandidatliste med emner, der kan afløse Sandra Toft. I en pressemeddelelse siger cheftræneren, at han er på jagt efter en spiller i 'landsholdsklasse'.

Hvem bliver Sandra Tofts afløser?

Ekspertkommentator Bent Nyegaard opstiller tre scenarier for, hvilke målvogtere Team Esbjerg kan tænkes at hente. 

1. Den rutinerede 

Rikke Poulsen er det rutinerede valg. Hun er 32 år og spiller til daglig i Viborg HK. 

- Jeg mener foreløbig ikke, at hun har forlænget i Viborg. Det kunne være en spekulation, vurderer Nyegaard.

2. Det spændende 

Bent Nyegaard kalder Silje Solberg 'en meget, meget spændende type'. Hun er 28 år, spiller på det norske landshold og i ungarske Siofok.

Hendes søster og landsholdskollega, den 28-årige fløspiller Sanna Solberg, spiller til daglig i netop Team Esbjerg, som hun for nylig har forlænget med.

3. Det langsigtede

Anna Kristensen er 18 år, og hun spiller til daglig i Skanderborg Håndbold. Hun har erfaring fra sidste års U18-VM.

Amalie Milling er 19 år, og hun spiller til daglig i København Håndbold. Hun er en af de syv spillere, Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund satser på som fremtidig stjerne på landsholdet.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Sandra Toft, men målvogteren ønsker ikke at kommentere på skiftet.