Håndbold

Ligaklub fritstiller træneren med øjeblikkelig virkning

Jobbet som cheftræner i Ringkøbing Håndbold har været diskuteret en del de seneste dage. For tredje dag i træk er der ændringer i klubben.

Ringkøbing Håndbold skifter træner med øjeblikkelig virkning. Klubben har fritstillet Mads Brandt, efter han har besluttet sig for at stoppe i klubben til sommer.

Det er tredje dag i træk, Ringkøbing Håndbold melder en trænernyhed ud:

  • Tirsdag: Mads Brandt har besluttet sig for at stoppe efter denne sæson, når hans kontrakt udløber
  • Onsdag: Ringkøbing præsenterer Jesper Holmris som ny træner fra næste sæson
  • Torsdag: Mads Brandt fritstilles med øjeblikkelig virkning – Morten Secher overtager jobbet resten af sæsonen

Lyn-analyse

Det her trænerskifte må være et håb om at slå EH Aalborg i marts måned – den kamp ligner på forhånd et opgør om at undgå direkte nedrykning.

Bestyrelsesformand Lars Buhl forklarer beslutningen om at fritstille Mads Brandt med disse ord:

- Vi har vejet og vurderet, at der i de sidste vigtige kampe skal ny energi ind på cheftrænerposten. Der er masser af tro i truppen på, at vi kan få de point, der skal til, og vi mener, at nye øjne og ny motivation kan finde de mål, der gør, at vi vinder de rigtige kampe, siger Lars Buhl i en pressemeddelelse.

Som nævnt kommer den tidligere HC Midtjylland-træner Morten Secher til at overtage jobbet i resten af forårssæsonen.

Han overtager holdet på næstsidstepladsen i kvindernes liga. Ringkøbing har hentet fire point i 19 kampe. Kun EH Aalborg er dårligere placeret med tre point i 18 kampe.

- Det er givet, at sæsonforløbet har sat sine spor på selvtilliden, gejsten og troen på egne evner. Vores helt store mission bliver derfor at få fundet dét frem fra gemmerne, så vi i de resterende kampe får det velkendt tempofyldt, sprudlende og fightende hold at se, siger Morten Secher i samme pressemeddelelse.

Det pludselige trænerskifte skal ses som et forsøg på at undgå direkte nedrykning, fortæller TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det hører med til historien, at der næppe findes en klub, der har været så hårdt ramt af skader. Arbejdsbetingelserne i Ringkøbing har godt nok været svære, men alligevel har jeg kun set Ringkøbing give den fuld gas. Det her trænerskifte må være et håb om at slå EH Aalborg i marts måned – den kamp ligner på forhånd et opgør om at undgå direkte nedrykning, siger Bent Nyegaard.

Ringkøbings næste kamp er på udebane mod Odense, der har vundet alle 19 kampe i denne sæson.